Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

WWDC-2021. Презентація iOS 15

WWDC-2021. Презентація iOS 15

Вчора Apple представила перезентацію iOS 15, наступного величезного оновлення програмного забезпечення для iPhone, що включає ефекти під час відеодзвінків, вдосконалення повідомлень, статуси для користувачів, розумний підсумок сповіщень тощо.


WWDC-2021. Презентація iOS 15


FaceTime

FaceTime в iOS 15 має новий режим перегляду та підтримку режим портрету для відео. Стосовно звуку, дзвінки FaceTime відтепер пропонують можливість просторового звуку, щоб голоси звучали так, ніби вони надходять з того місця, де людина знаходиться на екрані, та адаптивну звукоізоляцію для більш природного ефекту.

Також, користувачі можуть генерувати посилання на запланований спільний відеодзвінок і можуть приєднуватися до викликів «FaceTime» через браузер на пристроях Android та Windows.

"SharePlay" у "FaceTime" дає змогу користувачам синхронізувати відео, музику та фільмів і навіть спільний доступ до екранів. SharePlay працює на ‌більшості девайсів Епл, і кожен, хто бере участь у дзвінку, може відтворювати, зупиняти або переходити вперед.


Повідомлення

Сповіщення в OS iOS 15‌ було допрацьовано, додавши фотографії контактів для людей та більші піктограми програм. Зараз є підсумок сповіщень, який представляє сповіщення на основі того, як користувачі взаємодіють зі своїми програмами.


WWDC-2021. Презентація iOS 15


Фокуси

‌IOS 15‌ пропонує нові статуси користувачів під назвою "Фокус". A Focus фільтрує сповіщення та програми на основі того, на чому користувач повинен зосередитись. Користувачі можуть створити індивідуальний фокус або вибрати запропонований фокус. Користувачі також можуть створювати сторінки на головному екрані з програмами та віджетами, які застосовуються до моментів фокусування, щоб відображати лише відповідні програми.

Коли статус користувача "Фокус" або "Не турбувати" блокує вхідні сповіщення, він відображається іншим у Повідомленнях.


Гаманець

‌IOS 15‌ вводить додаткові типи ключів до програми Wallet, включаючи корпоративні значки, картки від готельного номера та ключі від домашніх Smart-замків. Wallet також підтримуватиме документ посвідчення особи в США. Користувачі лише сканують свій ідентифікатор для того щоб долучити його до програми Wallet.


Погода

Додаток Weather тепер має принципово інший дизайн, карту в повноекранному режимі в додатку та фонові анімації, що відображають положення сонця. Зміни дизайну залежно від умов та сповіщень можуть виділити, коли починається та зупиняється дощ чи сніг.


Сафарі

Safari відрізняється абсолютно новим дизайном з більш доступними елементами управління. Є нова, компактна панель вкладок, яка плаває внизу екрана, щоб користувачі могли проводити пальцем між вкладками. Існують також групи вкладок, що дозволяють користувачам легко отримати доступ до них у будь-який час на будь-якому пристрої. Safari на ‌iPhone supports також вперше підтримує розширення та початкову сторінку з можливістю їх налаштування.


WWDC-2021. Презентація iOS 15


Інші особливості

В ‌IOS 15‌ з’явився пошук голосовими командами у Safari, перетягування додатків та нові стилі в Memoji. Повідомлення містять нові способи обмінуінформацією, таким як зображення, подкасти,музика, статті "Apple News" та багато іншого, а також закріплений вміст.

Spotlight може використовувати пошук у веб-зображеннях та розширений пошук, а також пропонує розширені контактні картки, актора, музиканта, телевізійних шоу та фільмів. Додаток Notes тепер має теги для класифікації нотаток, а також згадування та історію активності у спільних нотатках.

‌IOS 15‌ також забезпечує більше конфіденційності ‌iPhone‌, включаючи запити Siri на пристрої, захист конфіденційності пошти та Звіт про конфіденційність додатків.

‌IOS 15‌ буде у вільному доступі на всіх тих самих пристроях, що і iOS 14, це означає, що підтримуються всі iPhone починаючи від iPhone‌ 6S.

Огляд від розробника OS iOS 15‌ вже доступний для учасників Програми розробників компанії Apple від 7 червня, а публічна бета-версія буде відкрита для усіх користувачів iOS з наступного місяця.