Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Найчастіші несправності пристроїв компанії Apple (Частина 1)

Найчастіші несправності пристроїв компанії Apple (Частина 1)


З моменту появи на світ першого фірмового смартфона Apple минуло кілька десятків років. Технічний прогрес за цей час досягнув неабияких висот і спеціалісти з Купертіно виявили та виправили усі недоліки перших моделей iPhone.  Саме тому пристрої компанії Apple вважаються довгожителями на ринку електроніки. Та й постарались спеціалісти зробити усе можливе, щоб недоліки та проблеми більше не повторювались. 


Та, на превеликий жаль, будь-яка техніка, незалежно від виробника чи бренду, вартості чи цінової категорії — не застрахована від несправностей. Проблеми можуть бути спричинені механічним впливом, недотримання норм експлуатації, зносом компонентів або в дуже рідкісних випадках заводським браком. Такі неприємності можуть спіткати ваш iPad, iPhone, Mac, Apple Watch. Тому ми пропонуємо розглянути найчастіші несправності техніки Apple.

Найчастіші несправності пристроїв компанії Apple (Частина 1)


— Механічні пошкодження корпусу


Спеціалісти з долини Купертіно добре продумали захист системи від зовнішніх атак та системних “багів”, а от корпус у флагманських пристроїв Apple тендітний та стильний. Якщо стареньку Nokia чи Motorola ви могли впустити, а потім легко зібрати як пазл, то у випадку яблучної продукції падіння навіть з незначної висоти може стати фатальним або обійдеться не дешевим ремонтом.


Проте якщо користуватись смартфоном, ультрабуком чи планшетом обережно, то він прослужить вам вірою і правдою довго-довго. Пристрої Apple справно працюють 3-5 років: потім можна змінити акумулятор і апарат буде знову “на ходу”.


Захист корпусу iPhone, iPad, MacBook можна забезпечити завдяки надійним чохлам, кейсам чи сумці для перенесення. Асортимент чохлів та аксесуарів для техніки Apple у магазинах мережі Ябко вражає широким асортиментом кольорів, стилів та оптимальною вартістю.


— Неякісна автомобільна зарядка


Чому таку на перший погляд незначну річ ми виділяємо окремо? Нумо розберімось! Нові моделі автомобілів оснащені не лише прикурювачами, а й окремими повноцінними USB-портами для можливості підзарядки смартфону під час поїздки.


Та яким би крутим, сучасним, високотехнологічним не був би автомобіль — він не може забезпечити 100% стабільної напруги. І під час чергового стрибка напруги акумулятор смартфону чи планшету може не витримати і “згоріти на роботі”.


Велика кількість водіїв та автолюбителів грішать тим, що економлять на автомобільному зарядному пристрої. Купуєте дешеві перехідники у підземному переході чи на АЗС? Будьте готові до того, що ваш пристрій почне розряджатись у кілька разів швидше або одного дня зовсім не “прокинеться”.


Щоб хоч мінімально захиститись від небажаних несправностей, що можуть бути спричинені неякісною зарядкою — рекомендуємо звернути увагу на сертифіковані автомобільні зарядні пристрої з гарантією за оптимальною ціною.


Найчастіші несправності пристроїв компанії Apple (Частина 1)


— Несправність кнопки Home


Смартфони та планшети Apple наділені великими сенсорними екранами та лише кількома функціональними кнопками. Найчастіше і найактивніше користуються кнопкою Home. Несправності кнопки можуть бути пов’язані з активною експлуатацією, зносом після довгого користування або ж механічним пошкодженням.


Відповідно, якщо кнопка Home пошкоджена — сенсор відбитка пальця Touch ID також не функціонуватиме. Якщо ви виявили несправність або некоректні звуки, відчуття при натиску — варто звернутись у сервісний центр для діагностики та подальшого ремонту.


— Пошкоджена кнопка увімкнення


Така несправність може виникнути з часом практично у будь-кого з користувачів. Активне користування та знос деталей — основні причини виникнення неполадок. Та нерідко трапляються випадки, що кнопка перестає функціонувати після того як окислились контакти внаслідок потрапляння вологи.


Якщо ви помітили, що кнопка почала “залипати” або щось заважає її нормальній роботі — варто звернутись до сервісних інженерів. Проводиться діагностика, за потреби чистка пристрою або заміна шлейфу кнопки увімкнення.


— Несправні динаміки


Така неполадка може виникнути у меломанів, що використовують свої гаджети як портативні акустичні системи. Музика на максимальній гучності може зашкодити не лише вашому слуху, а й гаджетам. Саме фактор рівня гучності найчастіше приводить до швидкого зносу ресурсів динаміків, виникнення хрипів і шумів або ж навіть до вигорання котушки.


Також динаміки — це улюблений сховок для часточок пилу та вологи. Бруд осідає в каналах та заважає нормальній передачі звуку, що часто приводить до пошкоджень динаміків. 


Та вирішуються такі проблеми протягом кількох годин у сервісному центрі Ябко. І в той самий день можна далі насолоджуватись улюбленими плейлистами без шумів та викривлень звуку.


Найчастіші несправності пристроїв компанії Apple (Частина 1)