Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple M1 помітно обійшов Intel MacBook Pro 2020

Apple M1 помітно обійшов Intel MacBook Pro 2020

Фірмовий Apple M1 помітно обійшов Intel MacBook Pro 2020 у швидкісних тестах!


Перші фірмові мікросхеми M1 від Apple перевершили всі користувацькі очікування й виявилися могутнішими, ніж очікували навіть технічні фахівці! Новий чип легко обходить свого попередника, процесор Intel, який Apple поки продовжує продавати!


Для швидкісного тесту технічні фахівці порівняли 13-дюймовий MacBook Pro M1 з моделлю, яку він логічно замінює, 13-дюймовим MacBook Pro (2020) з 4-ядерним процесором Core i5 1.4 ГГц і графікою Intel Iris Plus 645, 8GB ОЗУ.


MacBook Pro попереднього покоління випустили навесні поточного року, але він вже застарів і значно поступається новій моделі Apple M1, як показало масштабне тестування швидкості фірмового М1!


Результати Geekbench

Сучасний MacBook Pro на основі M1, який вважають базовою моделлю з 8GB пам’яті, чипом M1 з 8-ядерним процесором і графічним процесором, а також твердотілим накопичувачем місткістю 256GB, отримав 1722 бали в одноядерному тесті Geekbench і 7535 балів для багатоядерних процесорів.


Для порівняння, стандартний Intel MacBook Pro набрав 871 бал для одноядерного процесора і 3786 балів для багатоядерного процесора, так що продуктивність тут майже подвоїлася. Результати OpenCL також продемонстрували вагому різницю: M1 отримав 19305 балів, а застаріла мікросхема Intel — 6962 бали.


Швидкість SSD

У новому MacBook Pro встановлений більш швидкий SSD, і в представленому тестуванні аналітики зафіксували швидкість читання 2800 МБ/с, а також швидкість запису 2300 МБ/с. Для базового SSD в Intel MacBook Pro вдалося зафіксувати швидкість читання 1600 МБ/с і швидкість запису 1100 МБ/с. Команда Apple заявляє, що SSD може досягати швидкості послідовного читання до 3.3 ГБ/с завдяки новому контролеру SSD, вбудованому в чип M1.


Передача файлів

При передачі файлу розміром 40GB чип M1 виконав завдання за 27 секунд, а процесор Intel — за 90 секунд. Швидкість передачі даних була однаковою, при цьому Intel теж не змусив себе довго чекати.


Експорт 4K-відео

Експорт 10-хвилинного відео 4K з Final Cut Pro зайняв у M1 4 хвилини і 53 секунди, а у Intel — 6 хвилин і 47 секунд. Крім більш високої швидкості передачі даних на M1, вентилятори взагалі не вмикалися, в той час як у процесора Intel вони ревли!


Запуск і вимикання

MacBook Pro на базі M1 запускається помітно швидше завдяки новій функції Instant Wake, яка відразу запускає пристрій, коли користувач відкриває кришку. Вимкнення також проходить помітно швидше, ніж раніше.


Вкладка Test

Аналітики відкрили дюжину вкладок YouTube в Safari на обох Mac, і завантаження процесора була набагато нижчим на чипі М1. Нова модель могла без проблем відтворювати кожне відео, а ось процесор Intel Mac боровся, працюючи на максимальній швидкості.


Тест  додатка

Технічні фахівці також відкрили всі наявні програми у папці Applications на обох комп'ютерах Mac, а це приблизно 50 додатків. Фірмовий M1 досяг успіху, в той час як Intel Mac відставав, і у нього були проблеми з відкриттям всіх додатків. Завантаження Final Cut Pro також зайняло набагато більше часу для старої мікросхеми.


Відкриття Mission Control з кожним відкритим додатком було безшовним на M1, але Intel Mac не міг впоратися з цим, представляючи множинні затримки!


Тести з поодинокими додатками були схожі для обох моделей. Чип M1 виграв при відкритті таких додатків, як Safari, Maps, Apple Music і Final Cut Pro, але Intel був не так вже й далекий від заявлених показників.




Що означають отримані результати для звичайного користувача?

Під час тестування продуктивності й швидкісної роботи вентилятори фірмового M1 в MacBook Pro жодного разу не включалися, тож чекайте майже безшумну роботу для всіх типів завдань. Для MacBook Air взагалі не передбачені вбудовані вентилятори, а Mac mini працює так само, як базовий MacBook Pro.


Крім швидкості, технічні фахівці також були вражені часом автономної роботи. Новий MacBook Pro використовували протягом години або двох, а потім більшу частину наступного дня, й аналітикам жодного разу не довелося підключати пристрій для підзаряджання, навіть під час швидкісного тестування.


Фірмовий MacBook Pro на базі М1 помітно перевершує модель Intel (2020), але він також працює швидше, ніж 16-дюймові моделі MacBook Pro високого класу 2019-го року з точки зору загальної продуктивності процесора.


До речі, команда Apple планує оновити всю лінійку продуктів за допомогою М1 Apple Silicon, що займе приблизно 2-3 роки.


З чуток, деякі з наступних Mac, які отримають чипи M1, будуть включати iMac (в розробці знаходиться 24-дюймова модель) і 16-дюймовий MacBook Pro.