Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Огляд смарт-годинників Apple Watch 8 — характеристики та дизайн

Огляд смарт-годинників Apple Watch 8 — характеристики та дизайн

Залишилось мало ентузіастів, які зустрічають чергове покоління смарт-годинників Apple Watch з відчуттям захвату від кардинальних оновлень. Щорічні поступові покращення гаджетів не викликають відчуття інноваційності, привертаючи все менше уваги користувачів і критиків.

На вересневій презентації Apple ця ситуація проявилась ще більш яскраво, бо значну частину світла прожекторів сміливо поцупив Watch Ultra, фактично залишивши Серію 8 повністю в тіні. Ми ж не стали цуратись цього девайса і вирішили перевірити, що він може запропонувати.

Огляд смарт-годинників Apple Watch 8 — характеристики та дизайн

Дизайн Епл Вотч 8

Ще минулого року можна було зіткнутись з чутками про грядущі зміни в дизайні AW, які підкріплювалися злитими фотками майбутнього гаджета. Як згодом виявилось, то були зображення Ultra.

Так, восьме покоління є втіленням тих самих дизайнерських рішень, що і його попередник, тому зовні вони ідентичні. Навряд чи варто очікувати будь-яких змін у форм-факторі й стилістиці в найближчі роки. Здається, Apple віднайшли свій ідеальний дизайн і буде експлуатувати його по максимуму.

Огляд смарт-годинників Apple Watch 8 — характеристики та дизайн

Характеристики Watch 8

Якихось нових фішок, на наш погляд, у восьмому поколінні занадто мало, однак вони є, і несправедливо було б їх замовчувати.

Термометр. Нарешті Apple оснастили свої годинники температурним датчиком. Він складається з двох компонентів, один з них вираховує навколишню температуру, а інший — тіла користувача. Це повинно зменшити похибку при отриманні даних.

Цікаво, що бренд позиціонує термометр як частину покращень, направлених на жіноче здоров'я. Застосунок Цикли ніби то повинен аналізувати інформацію з термометра та попереджати про початок або відхилення циклу від норми. З наукової точки зору це має сенс, бо дійсно температура тіла жінки під час різних етапів циклу коливається, але ці зміни ледь помітні, і чи є датчик Apple Watch 8 настільки чутливим, щоб адекватно їх вловлювати, покаже тільки час.

Автономна робота. Ми чекали на якесь збільшення місткості акумулятора нових AW, але марно. І хоча час автономної роботи є, напевно, найслабшим місцем яблучних розумних годинників, і кожного року ми відмічаємо цю проблему знов і знов, в Купертіно вирішили голову не ламати та ніяких технічних рішень не вигадувати.

Радує хоча б поява режиму енергозбереження, який дозволяє вимкнути некритичні функції девайса і продовжити час його автономної роботи вдвічі — з 18 до 36 годин. Цей режим подається як центральна фішка watchOS 9, але ми не розуміємо, чому вона не була введена раніше, адже подібні режими вже давно не є новинкою.

Процесор. Новий чіп S8, який отримала Серія 8, на ділі не є таким вже й новим, а всього лиш перейменованим S7. Саме тому на презентації компанія обійшлась без притаманних молитов на продуктивність, яка збільшилась на 18% — ніяких стрибків в стабільності чи швидкості роботи цей чіп не пропонує.

Crash Detection. Реально цікава функція, яка застосовує передові датчики AW8 і досконалі алгоритми для визначення ДТП. Ми вже розказували про роботу цієї функції більш детально, але якщо коротко, то при виявленні зіткнення ваш гаджет очікуватиме від вас підтвердження того, що ви не втратили свідомість. Якщо протягом 10 секунд від вас не буде відповіді, то AW автоматично зв'яжеться з екстреними службами, сповістить ваше місцезнаходження і факт потрапляння в ДТП.

Циферблати. Якщо ви любите змінювати вигляд інтерфейсу свого годинника, то вибір нових циферблатів точно вас порадує.

Компас. Цей застосунок було перероблено для більш простої навігації. Також є нова функція відстеження маршруту, яка дозволяє створювати схематичне зображення пройденого шляху і ставити на ньому маркери, за допомогою яких можна повернутись до вибраної точки, якщо ви заблукаєте чи втратите орієнтацію.

Огляд смарт-годинників Apple Watch 8 — характеристики та дизайн

Висновок: чи варто купити Apple Watch 8 в 2022 році?

Не дивлячись на трохи мінорний характер цього огляду, ми задоволені тим, що показує Apple Watch 8. Помітно, що бренд йде тим самим шляхом ітераційних напрацювань, по якому рухається й iPhone. Тому оновлюватись з Серії 5 і вище сенсу особливого немає.

Але якщо ви власник старішого девайса або взагалі новачок, який шукає свій перший розумний годинник, то AW8 буде хорошим варіантом. Він надає доступ до більшості сучасних функцій, доступних Apple, але є не таким преміальним і дорогим як Ultra.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ