Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як обрати вживаний MacBook?

Як обрати вживаний MacBook?


MacBook — найкрутіша річ для роботи! Що може бути краще ніж швидкий, надійний та елегантний робочий інструмент? Але що робити, якщо бюджет обмежено, а MacBook хочеться? У такому випадку на допомогу прийде вживаний варіант ноутбука.

 

І так, уявімо, що ноутбук ми знайшли, вартість нас влаштовує, але як перевірити пристрій й не потрапити на шахраїв?

Як обрати вживаний MacBook?

1. Перевірка зовнішнього стану.

Так, це банальний пункт, але багато хто не звертає увагу на нього. Візуальний стан техніки допоможе зрозуміти як пристроєм користувались. Якщо техніка без подряпин, вм’ятин, сколів, чиста клавіатура та екран — це хороший варіант (наразі) для покупки. Якщо ж корпус у слідах від користування (особливо це стосується вм’ятин) — навіть не розглядайте такий варіант до покупки, оскільки всередині удар розділяється усією площиною ноутбука. Це екран, материнська плата, скляний Touch Pad та інше.


Як обрати вживаний MacBook?


2. Перевірка внутрішнього стану пристрою.

Із цим пунктом дещо складніше, оскільки для цього потрібен дозвіл того, хто продає Вам пристрій. Для чого потрібна перевірка внутрішнього стану? Усе просто, перевірка материнської плати на факт потрапляння води / соку / кави чи інших рідин, перевірка чистоти всередині (пил, бруд чи інше), візуальна перевірка (від тріщин та якості “закріплення” елементів).

Для перевірки “плавання” слугують індикатори, які розташовані усією площею материнської плати.

Як обрати вживаний MacBook?

3. Виявлення проблем.

Насправді дізнатись чи на Mac є проблеми можна натиснувши лише одну комбінацію — CMD+D. Зробити це необхідно одразу після натискання кнопки живлення Mac, або після початку перезавантаження «яблучного» комп'ютера. Така комбінація запустить вбудовану утиліту «Apple Hardware Test» або «Діагностика Apple», тут все залежить від моделі Mac якого ви плануєте придбати. Якщо пристрій в порядку, то на екрані з’явиться напис «Проблем не виявлено».


Як обрати вживаний MacBook?


Аби детальніше дізнатись про «начинку» пристрою та зрозуміти, яке апаратне забезпечення встановлено на тому чи іншому комп'ютері, ви можете його потестувати. Також ви дізнаєтесь про стабільність роботи Mac, обсяг пам'яті, потужність процесора, можливості відеосистеми, швидкості читання / запис даних жорстким диском.

 

Вибір б/у MacBook стає легким, якщо ви звертаєтесь у мережу магазинів Ябко. Наші привітні продавці-консультанти допоможуть вам із вибором пристрою, який підійде для ваших побажань та вподобань. Лише завітайте до нас у гості. Порадимо, протестуємо та налаштуємо.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ