Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Чим відрізняється Айфон 14 від 14 Про?

Чим відрізняється Айфон 14 від 14 Про?

У вересні відбувся реліз лінійки фірмових смартфонів Apple iPhone 14 і, хоча в класифікації моделей цього покоління відбулись незначні зміни, воно знову ж таки представлене чотирма варіантами. Пропонуємо ознайомитись ближче з основним переліком відмінностей між базовою версією Айфон 14 і меншим з двійки флагманів — Айфон 14 Про.

огляд відмінностей Айфон 14 та Айфон 14 Про


Цього року розробники Apple вирішили не експериментувати з дизайном нового покоління і витримали його у звичній стилістиці, яку започаткували ще декілька років тому. Однак з першого ж погляду ви помітите різницю у вигляді цих двох моделей, а полягає вона в “інноваційному Dynamic Island”.

Переосмислений виріз на передній панелі, який тепер може адаптуватись до відтворюваного на дисплеї контенту, змінювати форму і розмір. Це одна з головних фішок цьогорічної лінійки Про. А базова модель все ще зберегла такий неприємний для багатьох виріз. Проте, він став ще трішки меншим.

огляд iPhone 14 та iPhone 14 Pro основні відмінності


Камера — а саме її програмні та апаратні оновлення, є тим фактором, який з року в рік викликає у нас найбільший інтерес. Цікаво спостерігати, як в Купертіно продовжують вигадувати щось нове, поступово збільшуючи розрив між якістю зйомки з допомогою iPhone та продукції конкурентів.

Так, кожен з представників чотирнадцятого покоління отримав покращення камери — для базової моделі воно було фактично мінорним, а от Айфон 14 Pro — отримав кардинально нову основну камеру 48 Мп, більш досконалу діафрагму і загалом більше можливостей для системи об'єктивів.

Загальноприйнятим був той факт, що нове покоління iPhone повинне отримувати й нові процесори, тому багато хто був розчарований, коли Apple заявили, що тільки лінійка iPhone 14 Pro матиме більш сучасний чіп А16 Bionic, в той час, як 14 і 14+ все ще працюють на базі (покращеного, але все-таки минулорічного) А15 Bionic.

Чим відрізняється Айфон 14 від 14 Про?


Та це не є причиною для суму, бо навіть найсучасніші чіпи конкурентів не здатні показати такий же рівень продуктивності, як А15. Єдина об'єктивна причина, чому лінійка Про отримала новий чіп — підвищена енергоефективність цього процесора, якої вимагає наступна відмінність.

Це функція Always-On, яка дозволяє дисплею бути завжди включеним. Ця функція не є чимось інноваційним і для багатьох не матиме важливого значення, однак вона існує і для свого функціонування вимагає додаткових ресурсів від гаджета. А враховуючи, що базовий 14 її не отримав, то і більш енергоефективного чипа він не потребує.

Чим відрізняється Айфон 14 від 14 Про?


Підбиваючи підсумок, ми можемо впевнено сказати, що нові 14, та 14 Pro наділені низкою нових фішок та мінімальних покращень. І якщо розглядати чотирнадцяте покоління не як річне ітераційне доопрацювання, а самодостатню лінійку гаджетів, то модельний ряд однозначно буде на висоті, пропонуючи широкий функціонал і надійність на роки.

Тому при виборі вам, зрештою, потрібно керуватись бюджетом і арсеналом бажаних функцій смартфона. Але також є сенс трішки доплатити та придбати iPhone 13 Pro Max, який вже перевірений часом і пропонує більше корисного, ніж звичайний базовий iPhone 14.