Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

5 функцій iOS 16, які розряджають акумулятор вашого iPhone

5 функцій iOS 16, які розряджають акумулятор вашого iPhone

Як показує практика, ще ні один реліз нової версії операційної системи для фірмових смартфонів Apple не обходився без “неприємних сюрпризів”, які розробники виправляють у подальших оновленнях.


Найчастіше, у свіжих версіях ОС користувачі помічають падіння рівня автономності або ж баги та помилки, які виникають одразу після встановлення оновлень ПЗ. Не стала виключенням і свіжа iOS 16.


Проблема, проте, полягає не в поганій оптимізації самої системи (яка цього року на хорошому рівні), а в її певних функціональних особливостях, які й можуть помітно впливати на утримання заряду акумулятора iPhone. Саме про п'ять таких функцій ми й поговоримо.


Always On

Почнімо з найбільш очевидного, а саме візитівки iPhone 14 Pro і Pro Max — постійно увімкненого дисплея. Функція Always On, добре знайома користувачам смарт-годинників Apple, дозволяє дисплею вашого яблучного гаджета бути завжди увімкнутим.

5 функцій iOS 16, які розряджають акумулятор вашого iPhone
Так ви зможете бачити сповіщення і віджети на екрані блокування без необхідності торкатись самого iPhone, що точно буде зручно під час щоденних активностей, кермування автомобілем, тренувань і так далі.


Однак це потребує значних енергозатрат і може негативно вплинути на час автономної роботи, хоч як би розробники не переконували у зворотньому. Та й певному відсотку людей така фішка може банально не припасти до душі. Саме тому розробник передбачив можливість її відключення.

5 функцій iOS 16, які розряджають акумулятор вашого iPhone


Для цього знайдіть в настройках пункт “Екран та яскравість”, відкрийте його і вимкніть тумблер біля опції “Always On”. Готово. Тепер на акумулятор вашого гаджета буде значно менше навантаження, що позитивно відіб’ється на його автономній роботі.


Вібровідгук

Операційна система iOS 16 ввела можливість вібровідгука клавіатури під час вводу символів. Здавалось би, майже дефолтна функція, яка на смартфонах Android не тягне за собою ніяких проблем, на iPhone може викликати зниження автономності, що визнали й самі представники Apple. Причина цьому прихована в Taptic Engine — моторчику, який відповідає за вібрацію смартфона.

Так, для його роботи потрібно залучати більшу кількість ресурсів, що й призводить до виснаження батареї. Сподіваємось, що в майбутньому Купертіно вирішить цю проблему. А поки, нагадаємо, як це зробити самому:


Зайдіть в “Налаштування”.
Знайдіть “Звук та тактильні сигнали”.
Прогортайте донизу, де буде пункт “Відгук клавіатури”.
Відкрийте його і вимкніть тумблер біля опції з тактильними сигналами.


До речі, у такий спосіб ви також зможете вимкнути звукові сигнали під час набору тексту.


Шпалери

Раніше ми хвалили варіативність доступних на iOS 16 шпалер, яка дає змогу вдихнути індивідуальність у ваш iPhone та й загалом робить його більш інтерактивним.

5 функцій iOS 16, які розряджають акумулятор вашого iPhone

Однак є певна динамічна шпалера, яка може негативно вплинути на батарею гаджета. А саме це варіант “Земля” в категорії Астрономія, яка використовує геолокацію, щоб точно визначати ваше місцезнаходження і підбирати саме ту частину віртуального глобуса, на якій ви знаходитесь.


Звичайно, вплив її не дуже значний, і якщо після встановлення цих шпалер ви не помітили ніяких змін в автономності вашого iPhone, то й переживати нічого.



Spotlight

Функція пошуку в iOS 16 встала ще більш досконалою і тепер взаємодіє зі ще більшою кількістю застосунків. Це призводить до обробки просто колосальної кількості інформації, і щоб мати змогу справитись з таким навантаженням, доводиться витрачати рівноцінну кількість енергії.

На щастя, якщо Spotlight не відіграє для вас помітної ролі, її можна вимкнути або налаштувати таким чином, щоб функція стала менш енергозатратною. Для цього зайдіть в "Налаштування" — "Siri і Пошук", а там, вибираючи кожен встановлений додаток, настройте все згідно з вашими уподобаннями.


Дублікати фото

Наостанок згадаємо не надто корисну для більшості функцію, яку, на жаль, вимкнути чи налаштувати можливості немає, і доведеться тільки толерувати її існування.

Це можливість ідентифікації дублікатів фотографій на вашому iPhone, яка є складовою доволі масштабного оновлення додатка “Фотографії” iOS 16. В роботі своїй вона покладається на Neural Engine — частину процесорів А-серії, яка відповідає за нейронні мережі та машинне навчання.

5 функцій iOS 16, які розряджають акумулятор вашого iPhone
Сумнівне задоволення, особливо якщо з фото ви працюєте мало і дублікатів не маєте в принципі, але дякуємо і на тому.

Єдине можливе рішення в разі погіршення часу автономної роботи через цю функцію, яку пропонують Apple — це вмикати Wi-Fi на iPhone і, підключивши його до зарядки, залишати в такому стані на ніч. Оптимізована зарядка не допустить перевантаження акумулятора, а ви на ранок отримаєте повністю заряджений гаджет.