Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple випустила нову бета-версію iOS 14.5

Apple випустила нову бета-версію iOS 14.5

Apple випустила нову бета-версію iOS 14.5. Остання бета-версія - iOS 14.5, і на цей раз нові функції включають простий спосіб розблокування iPhone, поки ви носите маску, безліч нових смайлів та нові функції Find My, які натякають що AirTags може бути запущений найближчим часом.

Apple розпочала бета-тестування iOS 14.5 1 лютого 2021 року. Вона доступна для розробників та загальнодоступних бета-тестерів. Нове оновлення бета-версії iOS 14.5 надійшло 16 лютого: бета-версія 2 принесла понад 200 нових смайлів.

Третє оновлення до бета-версії 14.5 надійшло 2 березня. Це оновлення додає нову опцію до програми Знайти мій пристрій, яка може вказувати на те, що AirTags нарешті має запуститися.
15 березня надійшло четверте оновлення бета-версії, а потім 23 березня надійшло п'яте бета-оновлення. Ця п’ята версія при змінах на Siri Remote, яка постачається разом з Apple TV.
Шоста і, можливо, остаточна версія надійшла 31 березня, внісши дві зміни до Siri та зміни до відкаліброваної інформації про стан акумулятора для iPhone 11 покоління.

Apple також випустила нову бета-версію для iPad. iPad OS 14.5 схоже на програмне забезпечення iPhone - для отримання додаткової інформації. Також є нова бета-версія для tvOS 14.5, watchOS 7.4, а macOS 11.3 також знаходиться в бета-версії.


Apple випустила нову бета-версію iOS 14.5


Що нового в iOS 14.5?

У iOS 14.5 з’являються різні нові функції. Наразі ми знаємо про декілька, але, швидше за все, буде більше. Також можуть бути виправлені помилки та безпека.


Сірі

Однією з найбільших змін, що надходять до Siri в iOS 14.5, здається, є зміна голосу Siri за замовчуванням. У США за замовчуванням Siri - жінка, тоді як у Великобританії за замовчуванням Siri - чоловік. Здається, що в оновленій версії користувачі зможуть вибрати, чи буде Siri чоловіком чи жінкою під час налаштування, а не змінювати за замовчуванням пізніше. Також з’являються нові голоси Сірі.
Apple зменшує кількість екрану, який займає Siri. У iOS 14.5 компанія перегляне поля для запитів Siri, відобразивши їх у декількох рядках у верхній і нижній частині екрана.


Акумулятор

Шоста бета-версія вказує на те, що iOS 14.5 запропонує новий спосіб перекалібрувати iPhone 11 покоління. У документі підтримки Apple вказує, що оновлення оцінок стану акумулятора для iPhone 11 серії, можливо, було неправильним, що могло призвести до несподіваного розряду акумулятора.

Деякі користувачі виявили проблему із швидким розрядом акумуляторів в iOS 14, тому, сподіваємося, це вирішить проблему. Хоча, як говорили, цей інцидент впливає переважно на старі пристрої - від iPhone 7 до iPhone SE.


Знайти Мій Пристрій

Додаток Find My, який полегшує пошук загублених iPhone, годинників Apple, Mac та інших, дозволить вам додавати продукти, що не належать Apple, щоб ви могли їх знаходити.
Перші предмети, які не належать Apple, це навушники Beats та навушники від Belkin, які скоро вийдуть.

Це також могло б стати можливим завдяки впровадженню давно згаданих AirTag.
Для вас буде створений новий тег "Елементи" для управління різними відстежуваними елементами.


Apple випустила нову бета-версію iOS 14.5

217 нових смайлів

iOS 14.5 beta 2 додав сотні нових смайлів, включаючи нові смайлики, два нових серця, смайли для жінок з бородою та можливість використовувати більше тонів шкіри для створення інтерактивних пар.
Apple також видалила краплі крові з смайликів, на яких зображений шприц - так що смайлики краще представляють ін’єкцію. Старі смайлики для навушників тепер схожі на AirPods Max.


Виправлено помилку, пов’язану з кольором

Деякі користувачі повідомляють, що Beta 2 виправляє зеленувату або жовтувату помилку на деяких iPhone 12. Перші звіти про цю проблему надійшли в листопаді 2020 року.


Ярлики

Є кілька нових варіантів ярликів Siri: з одного боку, ви можете використовувати програму автоматизації, щоб зробити скріншот, і цю дію можна інтегрувати у ваші власні ярлики. Також є новий ярлик, який блокує орієнтацію екрана, і той, який перемикається між 4G і 5G.


Apple Remote

Якщо говорити про Siri, то всі посилання на Siri Remote у коді iOS 14.5 замінені фразою "Apple TV Remote", повідомляє MacRumors.


Виберіть програму за замовчуванням для музики (і подкастів)

Ця нова функція iOS 14.5 ховається в бета-версії iOS 14.5. Відкрита користувачами Reddit, ця функція означатиме, що коли ви просите Siri відтворити мелодію, вам буде запропоновано вказати, на якій службі її відтворювати - з можливістю вибору з різних музичних сервісів або додатків для підкастів, якими ви користуєтесь, таких як Spotify.

Після вибору послуги Siri попросить вас підтвердити, що вона може отримати доступ до ваших даних у цій програмі.

Неможливо не бачити цей розвиток подій у світлі нещодавньої критики Apple щодо того, що компанія використовує свої сильні позиції на ринку, не в останню чергу, як позов Epic проти компанії як приклад.
Чи з’являються ці функції зараз для пом’якшення будь-якої критики позиції Apple, чи це просто питання часу?


Розблокуйте iPhone в масці

Ми дуже раді почути, що зміна iOS 14.5 може дозволити розблокувати ваш iPhone навіть у масці для обличчя, якщо ви носите Apple Watch.
Нова функція означає, що якщо ваш годинник розблоковано, і ваш iPhone виявить, що ви носите маску, він "натисне" на ваше зап'ястя і попросить підтвердити, що iPhone слід розблокувати.


Покращена конфіденційність

Apple вже вказувала, що випуск 14.5 буде зосереджений на конфіденційності.
Apple заявила, що збирається змінити правила щодо того, як розробники та рекламодавці можуть відстежувати користувачів у iOS 14.5.
Нові правила зазнали критики, але майже виключно з боку компаній, які заробляють на життя відстеженням в рекламних цілях, а Facebook - на першому плані. Apple зазначає, що правила не забороняють відстежувати, а лише означають, що користувачі самі повинні вирішити, хочуть вони відстежуватися чи ні.

Є один спосіб, яким Apple пропонує інформацію рекламодавцям. Apple представить спосіб ідентифікації оригінальних веб-сторінок або програм, з яких користувач надійшов. У своїх примітках розробника Apple обіцяє зробити цю ідентифікацію зручною для конфіденційності. Як це повинно виглядати на практиці, можливо, буде показано в пізніших бета-версіях.


Apple випустила нову бета-версію iOS 14.5


Покращена безпека

В iOS 14.5 Apple розширить сферу дії функції захисту, яка називається Коди автентифікації вказівника (PAC), таким чином, щоб вона застосовувалася до категорії, яка раніше не була захищена. Це повинно зробити iPhone ще важчим для злому.

Згідно з новою системою, криптографічні підписи будуть використовуватися для того, щоб кодом у пам'яті не маніпулювали, а також для виділення підроблених версій різних функцій.
Це повинно посилити атаки з нульовим клацанням.

Ще одна зміна, яка відбудеться в iOS 14.5, здається, є засобом, за допомогою якого користувачі можуть встановити оновлення безпеки, не потребуючи оновлення операційної системи. Це працювало б подібно до того, як на Mac, де іноді випускаються окремі оновлення безпеки, які не роблять нічого, крім блокування вад безпеки.


Підтримка YouTube для картинки в картинці

MacRumors помітив, що YouTube (при перегляді через браузер, а не за допомогою програми), схоже, відновив підтримку функції "картинка в картинці" станом на останню бета-версію iOS 14.5.
Можливо, це помилка з боку Google - яка, як відомо, вилучила підтримку після запуску iOS 14 у вересні 2020 року - яка буде виправлена в наступному оновленні.


Fitness + та AirPlay 2

Якщо ви підписалися на Apple Fitness +, вам буде приємно дізнатися, що в iOS 14.5 можна буде передавати вміст Fitness + на смарт-телевізор, тож ви зможете переглядати відео про тренування на великому екрані.


Поділіться карткою Apple

Ще одна потенційна нова функція, визначена MacRumors, дозволить декільком людям використовувати один і той же обліковий запис Apple Card, ймовірно, за допомогою функції Apple Family Sharing.


Підтримка контролерів PS5 та XBox

Нове оновлення 14.5 також додає підтримку найновіших контролерів Sony і Microsoft.
Це означає, що як iPhone, так і iPad можна використовувати як контролер Playstation 5 Dualsense, так і контролер Xbox Series X. Наприклад, запускати ігри на Apple Arcade.


Оновлення програмного забезпечення

Відповідний екран у програмі "Налаштування" весь час був майже порожнім: якби не було оновлень від Apple, користувач побачив би стандартне речення "Ваше програмне забезпечення оновлене". Тепер це речення розширено, включаючи інформацію про виправлені уразливості системи безпеки, а на екрані також відображається, коли користувач востаннє перевіряв наявність оновлень.


Apple Music

Apple додає новий розділ "Для вас" на основі ваших списків відтворення. Крім того, Apple Music точніше покаже дати випуску окремих пісень та альбомів (наразі відображається лише рік). У iOS 14.5 також можна побачити місяць і день.


Подвійна SIM-карта та 5G

Якщо ви хотіли використовувати стандартне підключення 5G з iPhone 12, вам довелося обмежитися використанням однієї SIM-картки. Якби ви додали другу SIM-карту, обидва з’єднання переадресовуються на 4G. iOS 14.5 запровадить підтримку 5G на обох лініях, принаймні в США (раніше вона була доступна в материковому Китаї).


Виправлення помилок

На додаток до очевидних нововведень на поверхні, Apple виправила деякі помилки у фоновому режимі. Отже, Carplay працює за призначенням, навіть якщо iPhone ділиться контактами через Carplay. iPad Pro 11 та iPad Pro 12.9 (третього покоління) не змогли підключитися до зовнішнього монітора через багатопортовий адаптер USB-C, це тепер виправлено.