Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

День Народження Apple!

День Народження Apple!

Вчора, 1 квітня, свою 45 річницю відсвяткувала компанія Apple, співзасновником якої стали Стів Джобс, Стів Возняк та Рональд Уейн 1 квітня 1976 року. Вейн продав свою 10% частку компанії назад Джобсу та Возняку лише через 12 днів, щоб уникнути фінансових ризиків, що є прикро з огляду на минуле, враховуючи, що його частка сьогодні коштувала б більше 200 мільярдів доларів.

Історія Apple почалася в гаражі будинку дитинства Джобса в Лос-Альтосі, штат Каліфорнія, де він працював з Возняком для тестування перших комп'ютерних систем Apple I в 1975 році. Потім Джобс домовився про продаж з невеликим комп'ютерним магазином під назвою Byte Shop поблизу Mountain View, штат Каліфорнія, який почав продавати Apple I в липні 1976 року за 666,66 доларів. Пізніше Возняк сказав, що обрав цю ціну, бо любив повторювані цифри.

День Народження Apple!

Від майже банкрутства наприкінці 1990-х років до того, що до 2010-х років вона стала найціннішою публічною компанією у світі, за останні чотири з половиною десятиліття Apple пройшла низку злетів і падінь. За цей час компанія представила кілька знакових продуктів, зокрема, зокрема Macintosh у 1984 році, iPod у 2001 році та iPhone у 2007 році. Джобс став відомим завдяки своїм харизматичним основним презентаціям.
Генеральний директор Apple Тім Кук сьогодні в Twitter роздумував про 45-річчя компанії, поділившись цитатою Джобса та подякувавши працівникам.

Apple нещодавно завершила свій найбільш успішний у фінансовому плані рік із рекордним доходом у 111 мільярдів доларів у четвертому кварталі 2020 року. Зараз компанія оцінюється у понад 2 трильйони доларів, і її майбутнє, як очікується, включатиме більший поштовх у такі сфери, як AR / VR та штучні інтелекти, оскільки технології продовжують розвиватися поза екранами.