Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iPhone навчився видаляти відблиски на фото

iPhone навчився видаляти відблиски на фото

Після останнього релізу iOS 15 beta4 для смартфонів Apple, користувачі та бета розробники, помітили, що на знімках значно зменшилась кількість бліків. Оскільки раніше про роботу над виправлення цієї проблеми не було заявлено — це стало приємним сюрпризом для користувачів, що захоплюються мобільною фотографією. Як саме працює дана фішка та на яких Айфонах стане доступною — розповідаємо сьогодні.

Що саме змінилось? Мабуть, кожному власнику iPhone знайомі “зелені вогники”, які час від часу зустрічались на знімках, що були створені у яскравий сонячний день. Такі бліки в об’єктиві камери смартфона можуть з’являтись, якщо джерело світла у рази насиченіше від решти частин кадру.

Та як помітили тестувальники нової версії операційної системи iOS 15 beta 4, алгоритми ОС виявляють та наче “вирізають” відблиски на готових знімках. Цілком можливо, що це відбувається ще у процесі створення кадру. Користувачі та бета-тестери поділились кількома зразками, на яких помітно результат дії нового алгоритму.

З лівої сторони — ви можете побачити готовий оброблений кадр.

iPhone навчився видаляти відблиски на фото

Як зазначають користувачі, нова технологія спрацьовує тільки при створенні статичних знімків та не активна у режимі Live Photo. Щодо того чи функція справно працюватиме у режимі створення відео — поки інформації немає.

iPhone навчився видаляти відблиски на фото

При цьому, штучний інтелект, поки успішно розпізнає та виправляє бліки лише на певних видах поверхонь. Такого висновку досягли користувачі, які все ж помітили часткові бліки та дефекти на кадрах з деревами та стінами. Скоріш за все, це відбувається тому, що алгоритм може сприймати їх як окремі джерела освітлення (лампи, ліхтарі, гірлянди).

Але не варто критично ставитись до функції, адже поки вона “сира” та на стадії бета-текстування. Цілком можливо, що ми зможемо випробувати повноцінний варіант нововведення після фінального релізу стабільної версії iOS 15. Коли на це очікувати? Якщо цього року компанія з Купертіно дотримається традицій — то одразу ж після осінньої презентації (і можливо представлення нового покоління iPhone).

Ще один важливий нюанс — у власників iPhone 8 Plus дана опція не спрацювала, а от користувачі, що володіють моделями iPhone XS та новіше, помітили різницю між кадрами. Це може свідчити про те, що функція стане ексклюзивом для пристроїв, що працюють на базі чіпа Apple A12 Bionic.

За відгуками власників айфонів, обробляти та видаляти відблиски можна на моделях iPhone XS, iPhone 11 і iPhone 12 різних версій. У власників iPhone 8 Plus не вийшло випробувати функцію. Схоже, вона ексклюзивна для гаджетів на чіпах Apple A12 Bionic і новіше.