Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple не дав шансів хакерам: рік повної безпеки режиму блокування iPhone

Apple не дав шансів хакерам: рік повної безпеки режиму блокування iPhone

Apple звітує про успішну роботу режиму блокування на iPhone протягом року. Ця функція, спрямована на захист пристроїв від кібератак, виявилася непроникною для хакерів. Режим, який також доступний на iPad, Mac та Apple Watch, був спеціально розроблений для захисту вразливих груп користувачів, таких як журналісти та політики.

Apple не дав шансів хакерам: рік повної безпеки режиму блокування iPhone


У інтерв'ю з TechCrunch, старший інженер Apple підтвердив, що протягом року не було виявлено жодного успішного випадку злому, забезпечуючи надійний захист користувачів. Важливою особливістю режиму блокування є те, що він змінює роботу деяких додатків і служб, зокрема, обмежуючи в iMessage використання вкладень і попередній перегляд, відфільтровуючи FaceTime дзвінки від невідомих, видаляючи метадані з зображень та обмежуючи завантаження шрифтів на вебсайтах.

Крім того, у квітні дослідники виявили, що режим блокування успішно відвернув спробу хакерської атаки за допомогою ПЗ Pegasus, про що повідомила група Citizen Lab. Apple підтвердила, що цей режим відіграв ключову роль у запобіганні атаки. У вересні цей режим також вистояв проти спроби злому через шпигунське ПЗ Predator від Cytrox, підтверджуючи його ефективність у захисті конфіденційності користувачів.