Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iPhone 16 Pro Max отримає кардинально новий телеобʼєктив

iPhone 16 Pro Max отримає кардинально новий телеобʼєктив

Згідно з новим звітом, опублікованим в Азії, iPhone 16 Pro Max може стати першим смартфоном Apple, який отримає супер камеру-перископ для різко збільшеного оптичного масштабування. Інформація надходить з облікового запису Weibo «Digital Chat Station», який надав точну інформацію про плани Apple у минулому.

Мітка «супер» або «ультра» телефотобʼєктив зазвичай надається камерам із фокусною відстанню понад 300 мм, які значно збільшують і наближають віддалені об’єкти. Телефотокамера моделей iPhone 13 Pro та iPhone 14 Pro має фокусну відстань, еквівалентну 77 мм, тому фокусна відстань понад 300 мм на ‌iPhone 16‌ Pro Max буде дуже великим стрибком розвитку.

Супертелефотокамери часто використовуються для зйомки спортивних подій та диких тварин. Та водночас надзвичайно м’який фон, який вони створюють, робить їх корисними для портретної зйомки, якщо між об’єктом і фотографом достатньо відстані.

iPhone 16 Pro Max отримає кардинально новий телеобʼєктив

Цій зміні, також сприятиме оновлення Apple до перископічної системи телеоб’єктивів, починаючи з iPhone 15 Pro Max, що будуть представлені восени цього року. Повідомляється, що з моделями ‌iPhone 16‌ Pro наступного року Apple планує додати телефотокамеру в обидві моделі «Pro», очевидно, завдяки збільшенню розміру моделей. Таким чином, оснащення ‌iPhone 16‌ Pro Max супер-телефотооб'єктивом та перископом дозволить Apple зберегти диференціацію між двома пристроями «Pro» наступного року.

Також користувачі Weibo припускають, що ‌iPhone 16‌ Pro Max матиме на 12% більший сенсор камери розміром 1/1,14 дюйма. Наразі ‌iPhone 14 Pro‌ та ‌iPhone 14 Pro‌ Max оснащені 1/1,28-дюймовим сенсором, а для цьогорічного ‌iPhone 15 Pro‌ збільшення розміру датчика не очікується. Більший датчик може покращити динамічний діапазон основної камери iPhone і розмиття фону. Це також може значно розширити можливості фотозйомки в умовах слабкого освітлення, оскільки більша площа поверхні може захопити більше світла за тієї самої витримки та діафрагми.

iPhone 16 Pro Max отримає кардинально новий телеобʼєктив