Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Освоюємо NameDrop: легка передача контактів між iPhone та Apple Watch

Освоюємо NameDrop: легка передача контактів між iPhone та Apple Watch

Apple розширила можливості обміну контактами між користувачами iPhone та Apple Watch за допомогою нової функції NameDrop. Тепер передати свої контактні дані іншому користувачеві стало ще простіше: достатньо розташувати свій пристрій поруч з телефоном або смарт-годинником отримувача. При цьому NameDrop дозволяє вибрати, яку саме інформацію передати — електронну адресу чи номер телефону. Крім того, ви можете прийняти контактну інформацію іншої людини, не ділячись власною.

Освоюємо NameDrop: легка передача контактів між iPhone та Apple Watch


Вимоги та обмеження NameDrop

Функція NameDrop від Apple, що дозволяє швидко обмінюватися контактною інформацією, має певні обмеження. Зокрема, вона дозволяє передавати лише електронну адресу або телефонний номер, не підтримуючи обмін поштовими адресами, веб-адресами чи нотатками. Також користувачі можуть обмінюватися лише однією адресою електронної пошти або номером телефону, якщо у них є кілька. Якщо ви вже збережені в контактах іншої людини, оновлена контактна інформація не передасться, доки стара інформація не буде видалена.

Для використання NameDrop на iPhone потрібно мати встановлений iOS 17 або новіший. Оновлення можна завантажити через меню "Параметри" > "Основні" > "Оновлення програмного забезпечення".

Для Apple Watch необхідна watchOS 10.1 або новіша версія, сумісна з моделями Apple Watch Ultra, Apple Watch SE (другого покоління) та Apple Watch Series 7 і новішими. Оновлення watchOS можна встановити через додаток "Годинник" на iPhone, перейшовши в розділ "Загальні" > "Оновлення програмного забезпечення".

Як увімкнути/вимкнути NameDrop?

NameDrop, нова функція Apple для обміну контактною інформацією, включена за замовчуванням і не вимагає окремого включення. Проте користувачам слід перевірити настройки AirDrop, щоб впевнитися, що опція спільного доступу поблизу активована. Це можна зробити, відкривши "Налаштування" > "Загальні" > "AirDrop" та перевіривши, чи включена опція "Bringing Devices Together".

Для отримання нової контактної інформації, слід вибрати параметр "Everyone for 10 Minutes" в налаштуваннях AirDrop. Це дозволить пристрою приймати контактну інформацію від будь-якого пристрою поблизу протягом наступних 10 хвилин. Якщо обмін контактною інформацією здійснюється через стільниковий зв'язок, важливо переконатися, що перемикач "Використовувати стільникові дані" увімкнено, щоб забезпечити безперебійне з'єднання та передачу даних.

Освоюємо NameDrop: легка передача контактів між iPhone та Apple Watch

Як поділитися контактом?

Передавання контактної інформації стало простішим завдяки NameDrop. Цей процес відрізняється залежно від того, чи використовуються два iPhone, два Apple Watch, або комбінація iPhone і Apple Watch. Ось як це зробити:

Обмін контактною інформацією між iPhone:

  • Щоб поділитися контактною інформацією з іншим iPhone, піднесіть свій телефон над верхньою частиною іншого iPhone. Коли обидва телефони виявлять один одного, вони почнуть випромінювати світло, сигналізуючи про встановлення з'єднання.
  • Тримайте телефони неподалік один від одного, поки на обох екранах не з'явиться інтерфейс NameDrop. Якщо ви хочете скасувати процес, просто відсуньте пристрої один від одного.
  • На екрані вашого телефону з'явиться плакат контактів. Виберіть номер телефону або адресу електронної пошти, якою ви хочете поділитися. Якщо у вас є кілька контактних опцій, оберіть одну з них для передачі.

Якщо ви хочете тільки отримати контактну інформацію іншої особи, не передаючи свої дані, просто виберіть опцію "Отримати тільки". Інша особа повинна натиснути "Поділитися", щоб ініціювати передачу. Для взаємного обміну контактною інформацією, як ви, так і інша особа, повинні обрати опцію "Поділитися" на своїх iPhone.

У результаті цього обміну буде створено спільну контактну картку з обраним номером телефону або адресою електронної пошти. Ви можете редагувати цю картку, натиснувши "Редагувати" на вашому телефоні, або просто зберегти дані, вибравши "Готово". Завершивши цей процес, обидва телефони збережуть контактну інформацію один одного. Ви можете змінити будь-які деталі контакту, натиснувши "Редагувати", або завершити додавання, натиснувши "Готово".

Як обмінятися інформацією з Apple Watch?

Щоб обмінятися контактною інформацією між двома Apple Watch, відкрийте програму «Контакти» на своєму годиннику. Торкніться свого зображення у верхньому правому куті екрану та виберіть іконку «Поділитися». Після цього піднесіть свій Apple Watch близько до годинника іншої особи. Обидва пристрої вібруватимуть та світитимуться, сигналізуючи про з'єднання. Тепер ви можете вибрати, чи хочете ви лише отримати контактну інформацію від іншої особи або поділитися інформацією з обох пристроїв. Після підтвердження обміну, контактна інформація іншої особи з'явиться на вашому Apple Watch.

Освоюємо NameDrop: легка передача контактів між iPhone та Apple Watch


Як обмінятися інформацією iPhone та Apple Watch?

Для обміну контактною інформацією між iPhone та Apple Watch, тримайте iPhone над годинником. Коли iPhone почне світитися, а годинник вібруватиме, це буде сигналом про створення з’єднання. Утримуйте пристрої в такому положенні, поки не відбудеться взаємодія. Ви матимете можливість вибрати, чи хочете ви лише отримати контактну інформацію від іншої людини або ж бажаєте взаємно обмінятися даними. Після вибору потрібного варіанта, контактну інформацію буде надіслано на обраний пристрій або на обидва.

Особливості обміну медіа файлами за допомогою NameDrop

Функція NameDrop від Apple розширює можливості звичайного AirDrop, дозволяючи користувачам iPhone швидко передавати фотографії та відеозаписи іншим iPhone, розташованим поруч. Для цього відкрийте додаток "Фото" та виберіть зображення або відео, які ви бажаєте надіслати. Піднесіть свій телефон до іншого iPhone, з яким хочете поділитися. На верхній частині екрану вашого телефону з’явиться повідомлення про доступність AirDrop, а обидва пристрої засвітяться, підтверджуючи з'єднання. Натисніть на кнопку "Поділитися" у вашому телефоні, щоб передати обрані файли. Відправлені фотографії та відео з’являться в додатку "Фото" на пристрої одержувача.