Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Що нового в iOS 18 та як цим користуватися

Що нового в iOS 18 та як цим користуватися

Apple продовжує вдосконалювати операційну систему iOS, і з презентацією iPhone 16 світ побачив і нову iOS 18, в якій з’явилось безліч нових можливостей. В Ябко вирішили скласти максимально повний список нововведень, які ми отримали в новій операційній системі. Отож, далі огляд найкорисніших функцій iOS 18, які вам точно варто буде спробувати.

Home Screen Updates


Оновлення головного екрану

З iOS 18 ви зможете персоналізувати головний екран як ніколи раніше. Apple додала можливість змінювати розміри іконок, їхнє розташування та навіть колір. Тепер ви можете приховувати додатки, які не використовуєте щодня — порядок має бути всюди!

Новий центр керування

Центр керування також отримав важливі апгрейди. Тепер ви можете самостійно налаштовувати його та розміщувати функції, які використовуєте найчастіше, на передньому плані. Додана підтримка сторонніх додатків, тож розробники зможуть створювати власні елементи керування, які з'являтимуться в Центрі керування.

Також є можливість замінити стандартні іконки, такі як ліхтарик або камера, на інші кнопки швидкого доступу.

В логіни в оновленому додатку "Паролі"

Однією з найцікавіших новинок в iOS 18 став новий додаток "Паролі", який дозволяє отримати доступ до всіх збережених логінів та паролів з iCloud Keychain. Раніше ця функція була захована у налаштуваннях, а тепер вона представлена у вигляді окремого додатку, що набагато зручніше.

Нова функція "Highlights" в Safari

В оновленому браузері з'явилася функція "Highlights", яка дозволяє швидко отримувати доступ до найважливішої інформації на веб-сайтах, наприклад, до робочих годин або маршруту до місця. Це зменшує час на пошук та й загалом з нею можна легше орієнтуватися на головному.

RCS iOS 18


Більше можливостей для спілкування повідомленнями

Додаток "Повідомлення" також отримав ряд корисних оновлень. Тепер ви можете відправляти повідомлення з можливістю відкладеної відправки (Send Later), використовувати будь-які емодзі для реакцій на повідомлення і навіть надсилати повідомлення через супутник, якщо немає підключення до Wi-Fi або стільникової мережі. Для тих, хто часто спілкується з користувачами Android, тепер, нарешті, підтримується RCS, яка руйнує межі.

Запис і транскрибування дзвінків

Apple додала можливість запису дзвінків у додатку "Телефон". Нововведення буде корисним для ділових розмов або інтерв'ю. Крім того, можна автоматично транскрибувати та отримувати підсумок дзвінка після його завершення. Однак, ця функція доступна за умови згоди всіх учасників розмови.

Оновлений додаток "Фото"

Apple переглянула дизайн додатку "Фото", і тепер ми маємо максимальну зручність. Новий акцент на Колекціях дозволяє легше організовувати фото та відео, а нові альбоми та покращений пошук спрощують навігацію. Тепер знаходити потрібні зображення можна за ключовими словами або подіями.

Notes отримав підтримку аудіозаписів та функцію Math Notes

Оновлений додаток "Нотатки" в iOS 18 отримав функцію Math Notes, яка дозволяє легко розв'язувати математичні рівняння або робити обчислення безпосередньо в додатку. Крім того, з'явилася підтримка транскрибування аудіозаписів — ви можете записувати звук і отримувати текстову версію.

Maps iOS 18


Тепер доступні топографічні мапи

Apple значно покращила Мапи в iOS 18, додавши підтримку топографічних мап, які містять детальні маршрути по важливим локаціям. Також з'явилася можливість створювати власні маршрути.

Нові можливості для запису відео

У додатку Камера з'явилася невелика, але важлива функція — тепер ви можете продовжувати відтворювати музику під час запису відео. Це особливо зручно для створення відеоконтенту без переривання музичного супроводу.

Отож, можна сміливо говорити, що iOS 18 — це не чергове оновлення, а апдейт, якого всі чекали! Безліч цікавих, важливих, корисних нових можливостей для кастомізації та зручності iPhone та iPad. Чекаємо можливості власноруч оцінити всі переваги!

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ