Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Порівняння iPhone 14 Pro Max та iPhone 12 Pro Max: чи варто оновлюватися

Порівняння iPhone 14 Pro Max та iPhone 12 Pro Max: чи варто оновлюватися

Високотехнологічний iPhone 12 Pro Max випустили у 2020 році. За 2 роки з’явився iPhone 14 Pro Max, який наразі вважається флагманом компанії Apple, принаймні до анонсу WWDC 2023. Чи варто купувати — з’ясуймо на основі порівняння моделей, проведеного командою Ябко.

Порівняння технічних характеристик iPhone 14 Pro Max та iPhone 12 Pro Max

Родзинка — Dynamic Island, який замінює традиційну виїмку. Має вигляд «‎живого» додатка, адже працює як активний рядок стану. Інші переваги: оновлений чипсет з приростом швидкості, основна камера з високою роздільною здатністю, програмні напрацювання. Ключові параметри:


Модель

• SoC:

• RAM:

• Сховище:

• Акумулятор:

• Основна камера:



• Фронтальна камера:

• Звязок:

• Вага:

iPhone 12 Pro Max

A14 Bionic

6GB

128–512GB

3 687 мА*год

Основна: 12 Мп з діафрагмою ƒ/1,6

Надширококутна: 12 Мп, з діафрагмою ƒ/2,4

Телеобʼєктив: 12 Мп, з апертурою ƒ/2,2

FaceTime Camera 12 Мп, з апертурою ƒ/2,2

Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0

228 г

iPhone 14 Pro Max

A16 Bionic

6GB

128GB–1TB

4 323 мА*год

Основна: 48 Мп з діафрагмою ƒ/1,78

Надширококутна: 12 Мп, з діафрагмоюƒ/2,2

Телеобъектив: 12 Мп, з апертурою ƒ/2,8

FaceTime Camera 12 Мп, з апертурою ƒ/2,2

Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3

240 г













Порівняння iPhone 14 Pro Max та iPhone 12 Pro Max: чи варто оновлюватисяПорівняння iPhone 14 Pro Max та iPhone 12 Pro Max: чи варто оновлюватися


Лаконічний форм-фактор

Зовнішній вигляд майже не відрізняється: пласкі бокові грані, матове скло на задній панелі, рамка зі сталі, що не іржавіє. При цьому флагман товстіший та важчий, ніж iPhone 12 Pro Max. Блок для розміщення системи основної камери також модифікували. Рамки навколо дисплею зменшили, а замість виїмки з’явився Dynamic Island, повністю інтерактивний елемент. Залишається порт Lightning. Роз’єм для навушників відсутній.

Колірна палітра стандартна: Space Black, Gold, Silver. Для моделі 12-го покоління додається Graphite, а для iPhone 14 Pro Max — Deep Purple.

Зміни в дисплеї

Розмір залишається таким самим — 6,7 дюймів. Однак попередня версія смартфона не може похизуватися технологією ProMotion з частотою оновлення 120 Гц. Тому прокручування на сторінках виглядає не так плавно. Також частоту оновлення можна знижувати до 1 Гц під час активації функції Always-on.

Порівняння iPhone 14 Pro Max та iPhone 12 Pro Max: чи варто оновлюватися

Пік яскравості iPhone 12 Pro Max становить 1 200 ніт. Флагман досягає 2 000 ніт, якщо ним користуватися на вулиці під прямими сонячними променями.

Можливості мікросхем

Чипсет для iPhone 14 Pro Max виготовили з використанням ефективного 4-нанометрового техпроцесу. Він відповідає не тільки за зростання швидкості, але й за підвищення енергоефективності. Плавна графіка з приростом 30% сподобається професійним геймерам.

Основна та фронтальна камери

Кожен смартфон оснастили основною системою з 3-х камер. При цьому iPhone 14 Pro Max — лідер, завдяки розширеному сенсору та програмним можливостям Photonic Engine. Технологія вичислювальної фотографії автоматично опрацьовує світлини для отримання кращого результату.

Камера на 48 Мп дає змогу створювати пейзажі з максимальною деталізацією. Для зменшення втрат використовується датчик з 2-кратним зумом. Також активується в режимі «‎Портрет». Функції, доступні виключно на iPhone 14 Pro Max:

  • «‎Кінематограф». Камера фокусується на об’єкті, а фон розмивається. Нагадує портретний режим, але в процесі створення відео.
  • «‎Дія». Стабілізація, що працює по типу карданної підвіски. Гарний варіант для активних прогулянок, плавання, катання на велосипедах.
  • «‎Фотографічні стилі». Індивідуальні налаштування параметрів, що за замовчуванням застосовуються до кожної фотографії.

Порівняння iPhone 14 Pro Max та iPhone 12 Pro Max: чи варто оновлюватися

Програмні напрацювання

Моделі розраховані на роботу з iOS 16. Ексклюзив — сигнал SOS, який використовує супутниковий зв’язок. Тому попросити про допомогу вдасться в найвіддаленіших куточках. Ще одна фішка — Crash Detection. Функція виявлення зіткнення пускає в дію модернізований акселерометр, тож за необхідності здатна автоматично звертатися в екстрено-аварійні служби.

Використання оновленої мікросхеми дає змогу покращити автономну роботу. Приріст становить 20%, якщо порівнювати з iPhone 12 Pro Max. Відтворювати відео в потоковому режимі вдасться впродовж 20 годин.

Порівняння iPhone 14 Pro Max та iPhone 12 Pro Max: чи варто оновлюватися

Кінцевий вердикт: якому смартфону віддати перевагу

Збільшення автономності, плавний екран ProMotion з частотою оновлення 120 Гц, основна камера на 48 Мп — фактори, що повинні натякати на рішення. Флагман — найкращий варіант на ринку, і залишиться актуальним варіантом впродовж 5–7 років. Додайте до списку переваг iPhone 14 Pro Max програмні можливості та апаратні покращення в момент створення фото або відео, а також функцію Crash Detection, яка може врятувати життя.