Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Еволюція Mac: чого очікувати від Apple?

Еволюція Mac: чого очікувати від Apple?

Розробники з Купертіно не зупиняються на досягнутому та активно працюють над створенням все нових і нових моделей ультрапотужних і компактних фірмових компʼютерів. Цього року ми вже встигли познайомитись зі свіженькими версіями переосмислених MacBook Air 13 та MacBook Pro 13 на базі фірмового чипа Apple M2. Та це лише початок, адже нас ще очікує вереснева презентація бренду на якій окрім iPhone 14 та iPhone 14 Pro Max нам можуть показати низку пристроїв наступних поколінь.

Інсайдери та аналітики припускають, що бренд готує дещо дійсно грандіозне та вкотре здивує нас моделями космічного рівня продуктивності. У своїй колонці в Bloomberg Марк Гурман повідомив, що Apple активно працює над створенням двох моделей iMac для професійного ринку. Як повідомляє журналіст — новинка отримає 24-дюймовий дисплей та фірмовий чип M3 у специфікаціях M3 Pro і M3 Max.

Як вважає містер Гурман, оновлений 24-дюймовий iMac стане першим з фірмових комп'ютерів Mac на базі процесора M3, а вже після нього такий чип можуть встановити у MacBook Air з діагоналлю 13 та 15-дюймів, і можливо у кардинально новий  MacBook 12".

Очікується, що система чіпів Apple M3 буде побудована за 3-нм технологією TSMC, а не за 5-нм технічним процесом, як у M1 і M2. Такий крок призведе до стрімкого росту продуктивності й ефективності нових iMac. Коли варто очікувати на реліз наступного покоління чипів та Аймаків? Навряд чи розробники встигнуть завершити розробку до вересня 2022 року, тому аналітики зазначають, що модель може побачити світ не раніше 2023 року.

Та на цьому цікаві інсайди не завершуються. Ще однією ланкою в еволюції компʼютерів Apple може стати наступне покоління моделей ультрапотужних машин для творчості — Apple Mac Studio. Наміри компанії щодо продовження випуску удосконалених та ще потужніших варіантів компʼютерів з лінійки Studio знайшли у коді операційної системи Apple macOS.

Оскільки перші моделі побачили світ у березні 2022 року, то випуск наступного покоління можна очікувати не раніше ніж наприкінці 2023 року або в середині 2024 року. Цілком можливо, що реліз ультрапотужних Mac Studio відбудеться на черговій літній конференції WWDC. Та однозначно цього стверджувати ніхто не може, а от щодо швидкого виходу нового Mac Pro критики та інсайдери як ніколи одноголосні.

Еволюція компʼютерів Apple Mac