Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Який бюджетний ноутбук для ігор обрати?

Який бюджетний ноутбук для ігор обрати?

Світ комп'ютерних ігор настільки розширився, що більшість з нас навіть мимоволі стає його частиною, це пояснює, чому охочих купити ігровий ноутбук з року в рік більше. Якщо звичайному користувачеві досить бюджетного ноутбука, оснащеного сучасною відеокартою та процесором, щоб комфортно виконувати робочі завдання, то геймерам потрібно набагато більше. До них ставляться окремі вимоги, оскільки на їхні плечі покладається завдання “тягнути” всі сучасні ігри, які стають все більш ресурсомісткими. Чи існує золота середина між топовими моделями та перевіреним варіантом, на якому можна буде грати з задоволенням, в тому числі від того, що зекономив під час покупки? У статті від Ябко зібрана корисна інформація для тих, хто вирішив придбати ноутбук для ігор і хоче вкластися у межі сімейного бюджету.


купити ігровий ноутбук


Яка ціна бюджетних ігрових ноутбуків?

Компоненти ігрових ноутбуків, як правило, більш сучасні та потужні (з ігровою графікою треба ж якось справлятися!), ніж у звичайних, що і впливає на їхню вартість. Діапазон цін на ігрові ноутбуки доволі широкий: від менш ніж $1000 до $5000+. Бюджетні ж ігрові ноутбуки зазвичай коштують $800-1200, їх можна впізнати по HD-роздільній здатності 1080p та базовій графіці. Найчастіше на них встановлені жорсткі диски HDD з невеликою ємністю.

Для тих, хто готовий витратити більше, можна розглянути ноутбуки середнього класу вартістю від $1300 до $2000, у них вже буде більш висока роздільна здатність, а технічні характеристики дозволяють грати навіть на високих налаштуваннях.


Які вимоги до графічного процесора?

Одним з ключових факторів при виборі ігрового ноутбука є встановлений на ньому графічний процесор. Від нього залежить те, наскільки приємно буде грати на високих налаштуваннях і скільки нервових закінчень буде витрачено на невдалі спроби пройти рівень, що вимагає швидкої реакції на те, що відбувається. Найбільш популярними на ринку є відеокарти від NVIDIA і AMD, тому саме їх і розглянемо більш детально.

NVIDIA

Компанія є визнаним лідером серед усіх виробників графічних процесорів для ігрових ноутбуків. У 2024 році одним з найкращих бюджетних рішень стали відеокарти NVIDIA GeForce RTX 3050 та RTX 4060. З ними можна розраховувати на хорошу продуктивність сучасних ігор у роздільній здатності 1080p і 1440p відповідно. Більш “важкі” в плані графіки ігри можуть вимагати RTX 4070 та RTX 4080.

AMD

Компанія AMD також випускає конкурентоспроможні відеокарти, такі як AMD Radeon RX 7600S. Вони часто використовуються в ноутбуках з процесорами Ryzen і в тандемі дають геймерам можливість насолоджуватися високою продуктивністю під час ігрового процесу.


процесор ігрового ноутбука


Яким має бути процесор?

Процесор — серце будь-якого ігрового ноутбука! Сьогодні найчастіше в ігрових ноутбуках “під капотом” знаходяться Intel Core i5 та i7 13-го покоління, а також AMD Ryzen 7. Маючи такого “напарника” навіть найдинамічніший шутер чи опенворлд можна буде проходити без фризів.


Чи важливий розмір дисплея?

Відразу скажемо, що так. Розмір і роздільна здатність дисплея надзвичайно важливі для ігрового ноутбука. Вони впливають на комфорт проходження ігор, можливості розглянути дрібні деталі, та й взагалі на великому екрані значно приємніше грати.

Більшість бюджетних ігрових ноутбуків мають дисплеї з роздільною здатністю Full HD (1920x1080 пікселів). Для геймерів, які хочуть більш високу роздільну здатність, створені моделі з дисплеями QHD (2560x1440 пікселів) та 4K (3840x2160 пікселів), хоча вони й коштують дорожче, а також вимагають більш потужної відеокарти.


SSD чи HDD?

Для ігрового ноутбука рекомендується використовувати твердотільний накопичувач (SSD). SSD значно прискорює завантаження системи, запуск ігор та завантаження нових рівнів порівняно з жорсткими дисками (HDD). Оптимальним варіантом є комбінація SSD на 256 ГБ або 512 ГБ та HDD на 1 ТБ, оскільки одна інсталяція гри може займати +100 ГБ.


Який оптимальний обсяг оперативної пам'яті?

Багато сучасних ігор без сорому вимагають мінімум 16 ГБ оперативної пам'яті. Тому варто розглядати саме такі варіанти комплектації, оскільки в іншому випадку можна очікувати фризи та гру на низьких налаштуваннях графіки.


Найкращі ігрові ноутбуки 2024 року


Найкращі ігрові ноутбуки 2024 року з бюджетного сегмента

З кожним роком комп'ютерні ігри підвищують апетити на ресурси, тому, щоб мати можливість грати в свою улюблену гру після чергових оновлень, варто розглядати відповідні варіанти ноутбуків. Далі ми зібрали список з актуальних у 2024 році ігрових ноутбуків, ціна яких не буде “кусатися”:

  • Asus ROG Zephyrus (від 87999 грн). Один з найпопулярніших ігрових ноутбуків. Моделі цієї лінійки оснащені процесорами Intel Core i7 або i9 та відеокартами NVIDIA GeForce RTX 3080. Відмінна риса — ультратонкий і легкий дизайн.
  • Asus ROG Strix Scar (від 136999 грн). Ноутбуки, призначені для хардкорних геймерів. Вони оснащені потужними процесорами Intel Core i9 та відеокартами NVIDIA GeForce RTX 4090. Ці “звіри” готові тягнути найвищу якість графіки та насичений спецефектами геймплей на високій частоті оновлення екрану.
  • Acer Predator Helios (від 71999 грн). Перевірена поколіннями геймерів серія ігрових ноутбуків з потужною начинкою. Вони оснащені процесорами Intel Core i7 та графічними процесорами NVIDIA GeForce RTX 3070. Головна фішка ноутбуків — патентована система охолодження.
  • Acer Nitro (від 45999 грн). Бюджетна та надзвичайно популярна серія ігрових ноутбуків, розрахована на геймерів, які не готові переплачувати за зайві елементи. Вони оснащені тандемом Intel Core i5 + NVIDIA GeForce RTX 3050.
  • Dell Alienware. Преміальна лінійка ігрових ноутбуків, про яку мріє кожен поважаючий себе геймер. Ці ноутбуки не потребують представлення, оскільки їх головна відмінність — футуристичний дизайн та топова продуктивність. Оснащені вони процесорами Intel Core i9 та графічними процесорами NVIDIA GeForce RTX 3080. Не придумали поки що розробники такої гри, яку б не потягнув Dell Alienware.
  • Razer Blade (від 77599 грн). Стильні та потужні ігрові ноутбуки, які ідеально підходять для геймерів, які цінують естетику в поєднанні з продуктивністю. Вони оснащені процесорами Intel Core i7 та відеокартами NVIDIA GeForce RTX 3070.
  • Lenovo Legion (від 29999 грн). Відома серія ігрових ноутбуків з приємним співвідношенням ціни та продуктивності. Розробник оснащує їх процесорами AMD Ryzen 7 та відеокартами NVIDIA GeForce RTX 3060. Додатковим плюсом є надійна та сучасна система охолодження.

Обравши одну з цих моделей, можна розраховувати на те, що на вашому ноутбуці запуститься будь-яка сучасна гра, причому не на найнижчих вимогах, але гроші при цьому збережуться.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ