Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Чи втілить iPhone SE 4 оновлений дизайн у реальність?

Чи втілить iPhone SE 4 оновлений дизайн у реальність?

Лінійка iPhone SE відразу ж завоювала увагу споживачів з часу дебюту її першого варіанту у 2016 році, завдяки збереженню ключових особливостей пристроїв Apple за доступною ціною.

Найновіший представник серії, випущений у 2022 році, заслужив багато похвал, але його зовнішній вигляд, що нагадує iPhone 8, підкреслює відмінності від сучасних моделей iPhone 15.

Чи збирається Apple оновити зовнішній вигляд свого бюджетного iPhone? Ось усе, що відомо про четверте покоління iPhone SE.

Чи втілить iPhone SE 4 оновлений дизайн у реальність?


Коли очікувати вихід iPhone SE 4?

Найбільше питання, що виникає щодо iPhone SE 4, це чи планує Apple його випуск.

На початку 2023 року аналітик Apple Мінг-Чі Куо заявив про скасування розробки iPhone SE на 2024 рік, але вже у лютому змінив свою думку, стверджуючи про відновлення проєкту. Пізніше, у квітні, Куо вказав, що обговорювана модель могла бути лише дослідним зразком, і вказав на відсутність планів щодо її масового виробництва.

Тим не менш, у вересні 2023 року MacRumors повідомило про роботу Apple над новою версією iPhone SE, не уточнивши дату випуску. Аналітик Джефф Пу (за інформацією MacRumors) передбачив, що новинка з'явиться на ринку в якийсь момент 2025 року.

За даними корейського ресурсу The Elec, нова версія iPhone SE може з’явитися не раніше 2025 року через затримки в постачанні екранів від BOE, що стикається з проблемами продуктивності.

Релізи попередніх моделей iPhone SE мали такий графік:

  • iPhone SE (2016) – вийшов у березні 2016 року
  • iPhone SE 2 (2020) – дебютував у квітні 2020 року
  • iPhone SE 3 (2022) – представлений у березні 2022 року

Таким чином, інтервал у три роки між випусками моделей, як ми бачимо зараз, може стати нормою.

Вартість новинки

Цінова стратегія для iPhone SE 4 наразі залишається невизначеною. Втім, як і попередні версії, iPhone SE має репутацію бюджетного варіанту серед пристроїв Apple, тож існують всі підстави вважати, що ця тенденція продовжиться і з новим поколінням.

Попередні моделі iPhone SE мали такі стартові ціни:

  • iPhone SE (2016) – вартість становила $399
  • iPhone SE 2 (2020) – ціна також була $399
  • iPhone SE 3 (2022) – коштував трохи дорожче, $429

З урахуванням потенційних оновлень дизайну в iPhone SE 4, ціновий діапазон може відчутно зрости. Проте Apple, швидше за все, постарається уникнути наближення ціни до вартості iPhone 15, яка стартувала від $799.

Чи втілить iPhone SE 4 оновлений дизайн у реальність?


Що нового буде в моделі?

Якщо Apple дійсно представить iPhone SE 4, можна очікувати суттєве оновлення, враховуючи наявні чутки та інсайдерську інформацію.

Дизайн

За інформацією від MacRumors та інших джерел, iPhone SE 4 може взяти на себе елементи дизайну від iPhone 14, пропонуючи повноекранний 6,1-дюймовий дисплей без характерної кнопки "Home". Замість цього передбачається використання вирізу для системи розпізнавання обличчя, але невідомо, чи буде вона такою ж функціональною, як у преміальних моделей iPhone.

Існують чутки, що нова модель може включати також бічну кнопку дій, яка замінить традиційний перемикач тиші, але оскільки ця особливість поки що притаманна тільки преміальним моделям, цілком можливо, що перемикач тиші залишиться. Наявність порту USB-C в новому iPhone SE 4 майже не викликає сумнівів, з огляду на вимоги ЄС та адаптацію цього стандарту в усіх моделях iPhone 15.

За припущенням деяких інсайдерів, дизайн нового iPhone SE може навіть відповідати майбутньому iPhone 16, в тому числі динамічний острівець та унікальну компоновку задньої камери.

Характеристики

Припускається, що iPhone SE 4 матиме одну задню камеру, водночас як фронтальна камера підтримуватиме функцію розпізнавання обличчя. Щодо габаритів, новинка може мати розміри, схожі на iPhone XR, що робить його досить компактним і зручним у використанні.

Оскільки всі ці дані поки що базуються на непідтверджених джерелах і спекуляціях, варто поставитися до них з певною обережністю і чекати на офіційні оголошення від Apple.

Чи втілить iPhone SE 4 оновлений дизайн у реальність?


Екран

Остання версія iPhone SE, випущена до цього моменту, була оснащена LCD-екраном, але все вказує на те, що наступна модель перейде на сучасніші OLED-панелі. За повідомленням корейського ресурсу The Elec, екран майбутнього iPhone SE 4 відповідатиме технології, що використовується у стандартній моделі iPhone 14 з OLED-дисплеєм. Втім, поки що залишається невідомим, чи буде покращена роздільна здатність екрану порівняно з попередньою моделлю 2022 року.

Продуктивність

Відомості про процесор, який буде використовуватися в iPhone SE 4, залишаються обмеженими. Однак, якщо телефон дійсно отримає значні оновлення, спираючись на iPhone 14, то логічно припустити, що в ньому буде встановлений процесор Apple A16 Bionic. Враховуючи, що поточний iPhone SE оснащений тим же чіпом A15 Bionic, що і в iPhone 13 та iPhone 14, існує імовірність, що наступна модель SE отримає чіп попереднього покоління, тобто A16 Bionic, після його випуску.

Чи втілить iPhone SE 4 оновлений дизайн у реальність?


Камери

Остання модель iPhone SE має лише одну 12-Мп камеру на задній панелі. Є висока ймовірність, що iPhone SE 4 також буде обладнаний одинарною камерою для того, щоб утримати ціну на конкурентоспроможному рівні. Проте, існують припущення про використання 48-мегапіксельного основного об’єктива, аналогічного тому, що встановлений у моделях iPhone 15. Така оновлена камера могла б значно покращити якість знімків у порівнянні з попередніми моделями iPhone SE.

Батарея та заряджання

Можливо, збільшення габаритів iPhone SE 4 порівняно з попередниками дозволить оснастити його акумулятором більшої ємності. За інформацією, наданою джерелом, що спілкується з MacRumors, у новому iPhone SE 4 може бути використаний акумулятор, ідентичний тому, що стоїть у iPhone 14. Це означало б, що ємність акумулятора зросте до 3279 мАг, що на 60% більше, ніж у моделі 2022 року. Завдяки цьому, навіть при невеликій ємності 2018 мАг, остання версія iPhone SE показала кращі результати по часу роботи на одному заряді, ніж очікувалося від компактного пристрою. З огляду на те, що iPhone 14 забезпечує вражаючу автономність за аналогічні габарити, цей аспект може стати однією з ключових переваг майбутнього iPhone SE.

Програмне забезпечення

Враховуючи, що випуск iPhone SE 4 очікується не раніше 2025 року, малоймовірно, що він буде запущений з iOS 17 "прямо з коробки". До моменту випуску пристрою Apple, швидше за все, представить нову версію операційної системи, яка стане базою для роботи iPhone SE наступного покоління.

Підключення

Аналітик Мінг-Чі Куо раніше повідомляв, що Apple тестує власний 5G-чіп на прототипі iPhone SE 4, що також підтверджується звітом MacRumors. Хоча поточна модель iPhone SE вже підтримує технологію 5G, нове покоління, ймовірно, буде сумісне з додатковими діапазонами мережі. Наразі немає ознак того, що Apple планує оновлювати поточні стандарти Wi-Fi 6 та Bluetooth 5.0, попри те, що вони не вважаються найновітнішими на ринку.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ