Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Google Pixel 9: чутки, характеристики, можливості

Google Pixel 9: чутки, характеристики, можливості

Точна дата виходу Google Pixel 9 поки не відома, також немає чуток на цю тему. Розглядаючи попередні моделі, Pixel 8 був представлений 4 жовтня 2023, Pixel 7 — 6 жовтня 2022, а Pixel 6 — 19 жовтня року випуску. Спираючись на цей шаблон, можна припустити, що жовтень 2024 року буде ймовірною датою анонсу для моделі Google Pixel 9 Pro.

Характеристики

Вже з'явилися перші чутки про нову лінійку флагманських смартфонів, в тому числі ймовірне появу третьої моделі. Очікується, що базові та Pro версії будуть доповнені ще одним пристроєм. Виходячи з характеристик та цінової політики Pixel 8, можна сформувати попередні очікування щодо Pixel 9 та Pixel 9 Pro, підкріплені витоками ранніх зображень та дизайну.

Google Pixel 9: чутки, характеристики, можливості


Дисплей

Передбачається випуск трьох моделей Pixel 9. Базова модель матиме екран приблизно такого ж розміру, як Pixel 8 (6,2 дюйма), Pixel 9 Pro – розміром аналогічно Pixel 8 Pro (6,7 дюйма), а нова третя модель запропонує екран розміром 6,3 дюйма. Дисплеї очікуються з роздільною здатністю Quad HD і можливою покращеною яскравістю для кращої видимості на вулиці. Можливо, у нових моделях буде використано технологію адаптивної частоти оновлення під брендами Google Actua та Super Actua.

Розміри

Передбачається, що Pixel 9 Pro отримає екран близько 6,5 дюйма. Джерела також вказують на розміри 162,7 х 76,6 х 8,5 мм, що близько до розмірів Pixel 8 Pro. Базова модель, за припущеннями, матиме 6,1-дюймовий екран із розмірами 152,8 x 71,9 x 8,5 мм. Це контрастує із заявою аналітика Росса Янга про те, що Pixel 9 та Pixel 9 Pro будуть мати більші екрани, ніж їхні попередники.

Google Pixel 9: чутки, характеристики, можливості


Дизайн

Дизайн нового флагмана помітно відрізнятиметься від попередньої моделі. Очікується, що бічні сторони будуть плоскими, на відміну від заокруглених у Pixel 8, наближаючи зовнішній вигляд до конкурентів, таких як iPhone 15 та Samsung Galaxy S24. Крім того, характерна смуга камери Pixel 8 поступиться місцем ромбовидному горизонтальному острову на задній панелі, який тягтиметься майже від краю до краю.

Передбачається три колірні рішення для кожної моделі. Питання про те, чи збереже Google матове заднє скло Pixel 8 Pro для нової лінійки або вибере більш дзеркальні поверхні, що відображають, для менших моделей, поки залишається відкритим.

Процесор

Смартфон, можливо, буде обладнаний чіпсетом Tensor G4, продовжуючи традицію використання власних чіпів Google. Джерела стверджують, що новий чіп, який отримав кодову назву "Redondo", виготовлений за 4-нм техпроцесом. Однак очікується, що це буде невелике оновлення, яке не приносить значного приросту продуктивності порівняно з попередниками, що може розчарувати, враховуючи, що продуктивність чіпів Tensor відстає від провідних рішень Qualcomm та Apple.

Лінійка може запропонувати поліпшення ефективності та продуктивності, але кардинальних змін в апаратній частині не очікується. Ймовірно, збільшення обсягу оперативної та вбудованої пам'яті.
Особлива увага приділяється ШІ-можливостям: згадується новий ШІ-помічник Pixie, який має бути більш персоналізований та потужний, ніж Google Assistant. Очікується, що датчик температури, доданий Pixel 8 Pro, збережеться і в нових моделях.

Акумулятор та зарядка

Інформації про батареї в лінійці Pixel 9 поки немає. У попередніх моделях базова версія мала акумулятор на 4575 мАг, а Pro-версія — на 5050 мАг. Можливо, спостерігатиметься збільшення ємності батареї, як це було в лінійці Pixel 7. Що стосується зарядки, то наявність у Консорціумі бездротової енергії старшого інженера Google може вказувати на впровадження нового стандарту бездротової зарядки Qi2 у Pixel 9.

Google Pixel 9: чутки, характеристики, можливості


Камера

На даний момент інформація про камеру Google Pixel 9 обмежена, але доступні рендери вказують на наявність трьох об'єктивів, в тому числі квадратну лінзу, яка імовірно є перископічним телеоб'єктивом для оптичного зуму на великі відстані. Це буде значним поліпшенням порівняно з Pixel 8, який не має перископ/телеоб'єктив.

Рендери Pixel 9 Pro показують три об'єктиви, і передбачається, що один із них – телеоб'єктив із перископічною конструкцією, що забезпечує збільшене наближення порівняно з традиційними телеоб'єктивами. Вважається, що Pixel 8 Pro має перископічний об'єктив з 5-кратним зумом, тому можна очікувати аналогічні або покращені можливості в новій моделі.

Серед інших об'єктивів, ймовірно, буде стандартний ширококутний і надширококутний, як у Pixel 8. Також не виключено, що Google може ввести новий тип об'єктиву, наприклад макрооб'єктив, хоча це припущення. Наявність третього об'єктива для телезйомки вказує на те, що нова модель може значно покращити фотографії порівняно з попередніми моделями.

Аналітики натякають на можливість змінної діафрагми в одній із камер, що могло б запропонувати покращене керування світлом та глибиною різкості, хоча це припущення потребує підтвердження.

Фотографія є однією з ключових сильних сторін лінійки Pixel, і передбачувані покращення будуть важливою перевагою для тих, хто шукає високоякісну камеру у смартфоні. Також ймовірно, що Google введе нові режими зйомки, покращуючи програмне забезпечення камери для більш тонкої настройки та покращеного досвіду користувача.

Ціноутворення

Визначення ціни на нові моделі Google Pixel 9 залишається складним до оголошення від Google. У попередньому поколінні, ціни на Pixel 8 та Pixel 8 Pro збільшилися порівняно з Pixel 7 та Pixel 7 Pro, відповідно з $599 та $899 до $699 та $999. Це дає змогу припускати, що ціни на нову лінійку можуть залишитися на тому ж рівні або трохи зрости, але навряд чи будуть нижчими, ніж у моделей 2023 року.

Також обговорюється можливість випуску третьої моделі в лінійці, яка, ймовірно, позиціонуватиметься між стандартною версією і Pro-версією. Виходячи з поточних цінових трендів, стартова ціна цієї моделі може становити близько $849.