Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Оновлення Android 15: очікувані дати релізу для користувачів

Оновлення Android 15: очікувані дати релізу для користувачів

Google розпочала нову еру мобільних технологій з анонсом Android 15. Це важливе оновлення операційної системи проходить через три ключові етапи розробки. Починаючи з 16 лютого 2024 року, перша фаза зосереджена на розробниках та виробниках апаратного забезпечення, надаючи їм доступ до оновлень для адаптації їх продуктів до нововведень.

Стартова версія Android 15 виходить у форматі Developer Preview, що передує бета-версії. Остання буде доступна для завантаження через бездротове оновлення без необхідності використання додаткових інструментів. Процес завершується випуском стабільної остаточної версії, запланованої на кінець року.

На цей момент, Android 15 доступний лише для власників смартфонів Pixel від Google, зокрема:

  • Pixel 8 і Pixel 8 Pro
  • Pixel 7 і Pixel 7 Pro
  • Pixel 7a
  • Pixel 6 і Pixel 6 Pro
  • Pixel 6a
  • Pixel Fold
  • Pixel Tablet

З часом оновлення буде розповсюджене на пристрої інших брендів, але на даному етапі лише зазначені моделі Pixel можуть тестувати нову систему Android 15.

Оновлення Android 15: очікувані дати релізу для користувачів


Доступність другої попередньої версії Android 15 для розробників

З четверга, 21 березня, друга попередня версія Android 15 для розробників стала доступною для завантаження через офіційний вебресурс Android. Завдяки цьому оновленню, програмісти тепер мають можливість встановити нову версію Android 15 на сумісні пристрої. Це наступить за попередньою версією, яка була представлена в лютому.

Для тих, хто не має власного сумісного пристрою, існує можливість дослідити нові можливості Android 15, використовуючи емулятор Android в рамках Android Studio. Google планує випустити ще одну попередню версію для розробників, перш ніж перейти до першої бета-версії, яка очікується у квітні.

Реліз першої бета-версії Android 15

У найближчі тижні спільнота розробників продовжить тестування Android 15. Згідно з планом розробки від Google, очікується, що перша бета-версія буде представлена у квітні.

Цей етап бета-тестування є відкритим для широкого кола учасників і не вимагає спеціальних запрошень. Для участі достатньо зареєструвати пристрій в програмі публічного бета-тестування. Однією з ключових переваг бета-версії є значне зниження кількості помилок порівняно з версіями для розробників, що робить її більш стабільною для загального користування.

Впродовж наступних місяців планується випуск чотирьох бета-версій. За планами Google, четверта бета-версія, яка наблизить систему до готовності для загального випуску, очікується в липні-серпні.

Оновлення Android 15: очікувані дати релізу для користувачів


Розклад випуску Android 15

Фаза бета-тестування оновлення Android є однією з найтриваліших частин розробки, протягом якої Google випустить кілька бета-версій. У випадку з Android 15, початок бета-етапу заплановано на квітень, а досягнення стабільності системи передбачається приблизно у червні.

Наразі від Google немає офіційної інформації щодо точної дати виходу Android 15 у вигляді стабільного оновлення для всіх користувачів. Однак можна припустити, що оновлення буде доступне наприкінці третього кварталу 2024 року, виходячи з досвіду попередніх релізів. Наприклад, Android 14 була представлена у жовтні минулого року, а Android 13 з'явилася у серпні.

Очікується, що реліз Android 15 відбудеться десь між вереснем та жовтнем. Втім, реальні терміни можуть змінюватися залежно від обсягу внесених змін і необхідності додаткової оптимізації ПЗ. Це може змістити заплановану дату релізу як у більш ранній, так і у пізніший термін.