Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple спростить міграцію з iOS та використання альтернативних браузерів у ЄС

Apple спростить міграцію з iOS та використання альтернативних браузерів у ЄС

Apple анонсувала адаптацію своїх пристроїв та послуг під вимоги Європейського Союзу, згідно з новими правилами Закону про цифрові ринки (DMA). В офіційному звіті компанії подано огляд запланованих ініціатив, спрямованих на розширення можливостей користувачів та розробників у ЄС.

Однією з ключових інновацій стане спрощення процесу міграції з iOS на інші платформи для мешканців ЄС. Apple вже розробляє інструментарій, який уможливить розробникам інших ОС забезпечити плавний перехід даних з пристроїв Apple на гаджети інших брендів. Очікується, що до осені 2025 року вендори, такі як Samsung та Google, зможуть запропонувати вдосконалені рішення для перенесення інформації з iPhone на свої пристрої.

Apple спростить міграцію з iOS та використання альтернативних браузерів у ЄС


З кінця 2024 року, користувачі iPhone у Євросоюзі отримають можливість видалити Safari зі своїх пристроїв і встановити будь-який інший веб-браузер на вибір. Apple також працює над механізмом, що дозволить користувачам легко переносити дані між браузерами на одному й тому ж пристрої. Паралельно, компанія вже почала підтримувати використання альтернативних веб-движків, виконуючи іншу вимогу DMA.

Apple планує поліпшити взаємодію iPhone з пристроями, що працюють на інших операційних системах, дозволяючи стороннім платіжним додаткам використовувати NFC-чип для реалізації безконтактних платежів, які не здійснюються через Apple Pay. Компанія також відкрита до запитів розробників на додаткові можливості інтеграції.

Кожен запит на сумісність буде розглядатися індивідуально, з метою визначити його відповідність DMA та розробки ефективних рішень для інтеграції.

Ці зміни будуть застосовані виключно для ринку Європейського Союзу, відповідно до положень Закону про цифрові ринки.