Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple змінює правила App Store у відповідь на європейські регуляції

Apple змінює правила App Store у відповідь на європейські регуляції

Apple анонсував зміни у своїй політиці для музичних стрімінгових додатків у Європейському Союзі, відповідаючи на вимоги ЄС щодо антиконкурентної поведінки. Виробник із Купертіно, заявив, що тепер дозволить додаткам включати посилання на зовнішні вебсайти для купівлі передплат, хоча і продовжить стягувати комісію за такі покупки.

Це рішення було прийнято після штрафу в розмірі 1,8 мільярда євро, який Європейська комісія наклала на компанію за порушення антиконкурентних законів. Apple зобов'язалася прибрати обмежувальні умови з контрактів з музичними розробниками після скарги від компанії Spotify Technology SA, яка стверджувала, що політика Apple призвела до підвищення вартості їхніх підписок.

Apple змінює правила App Store у відповідь на європейські регуляції


Однак Apple вказала, що буде стягувати комісію до 27% з продажів, що здійснюються через зовнішні посилання протягом семи днів після їх використання, що спричинило реакцію від Spotify. Spotify вимагає від Європейської комісії більш суворих дій, щоб забезпечити розробникам можливість вільного спілкування зі своїми користувачами. Попри зміни від Apple, дискусії щодо їх адекватності та відповідності вимогам ЄС продовжуються.