Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Дебют першого Apple Car можливий до 2030 року

Дебют першого Apple Car можливий до 2030 року

Довкола автономного автомобіля від Apple вже давно ходять чутки, проте компанія з Купертіно до сьогоднішнього дня не робила жодних офіційних заяв щодо проєкту. Спершу очікуванням було випуск транспортного засобу в 2024 році, згодом дата була перенесена на 2026 рік, а нині все вказує на те, що Apple Car може бути представлений аж близько 2030 року.

Відомий інсайдер і журналіст Bloomberg, Марк Гурман, повідомив, що розробка триває і автомобіль Apple може з'явитися на ринку лише наприкінці нинішнього десятиліття, проте без вказівки конкретніших термінів запуску.

Дебют першого Apple Car можливий до 2030 року


Ця інформація надійшла після висловлювань ще одного аналітика зі світовим ім'ям, Мін-Чі Куо, який висловив сумніви щодо швидкого введення Apple Car в масове виробництво ще кілька місяців тому.

Інформація про можливе розпуск команди проекту Apple Car у березні цього року також з'явилася, що ставило під питання запланований запуск автомобіля в 2026 році.

Однак, Apple Car разом з гарнітурою змішаної реальності Vision Pro залишаються на передовій списку потенційних інноваційних продуктів компанії, здатних "перевернути ринок".

Варто згадати, що Vision Pro, шолом змішаної реальності, може бути представлений вже наступного року. Цей гаджет виглядає як сучасний гірськолижний аксесуар, що дозволяє проектувати віртуальні образи у реальний світ, створюючи багатошарові інтерактивні інтерфейси. Apple описує Vision Pro як "інноваційний комп'ютерний пристрій, що розширює горизонти реальності, поєднуючи віртуальний та реальний світи".

Запропонована ціна шолома становить 3500 доларів (приблизно 130 000 гривень), тоді як компанія також розглядає можливість випуску більш доступної версії за ціною від 1500 до 2000 доларів, аби зробити новинку доступною широкому колу споживачів.