Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Новинка від Apple: MacBook Air, що підтримує роботу з двома екранами

Новинка від Apple: MacBook Air, що підтримує роботу з двома екранами

На кінець 2023 року Apple презентувала оновлені версії своїх MacBook Pro, обладнаних новітніми чіпами M3, M3 Pro та M3 Max, вказуючи на невдовзі оновлення інших своїх ключових продуктів. Сьогодні ж світ побачив нову серію MacBook Air 2024, які отримали процесори M3. Модель з діагоналлю екрана 15 дюймів поставляється з базовою версією процесора M3, водночас як 13-дюймові версії залишаються на чіпах M2, хоча і з можливістю апгрейду до M3.

За словами Apple, новий чіп M3 на 60% продуктивніший порівняно з MacBook Air на базі M1, що став першим у використанні технології Apple Silicon. При цьому компанія підкреслює, що новітні моделі в до 13 разів потужніші за аналоги з процесорами Intel. За такими характеристиками, Apple сподівається спонукати користувачів до переходу на нові процесори M3.

Новинка від Apple: MacBook Air, що підтримує роботу з двома екранами


Обравши версію з M3, покупець отримує 8-ядерний ЦПУ та 10-ядерний графічний процесор, проте базова конфігурація передбачає всього 8 ГБ об'єднаної пам'яті, що характерно для Apple. Навіть базова модель MacBook Pro з M3 має такий же об'єм пам'яті.

Компанія також акцентує увагу на новій 16-ядерній нейронній системі, яка покликана підсилити можливості штучного інтелекту на ноутбуках, значно покращуючи роботу ШІ, як у системному програмному забезпеченні macOS, так і в додатках від третіх сторін.

Одним з важливих оновлень стала підтримка дисплеїв. Якщо раніше чіпи M1 та M2 підтримували лише один зовнішній монітор, обмежуючи продуктивне використання, то тепер новий M3 дозволяє підключати до MacBook Air два зовнішніх дисплеї. З відкритою кришкою ноутбук може працювати з одним зовнішнім екраном з максимальною роздільною здатністю 6К та оновленням 60 Гц. При закритій кришці до нього можна підключити два зовнішні монітори з роздільною здатністю до 5К та оновленням 60 Гц.