Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

WWDC 2019: Огляд Apple Pro Display XDR

WWDC 2019: Огляд Apple Pro Display XDR


Привіт, ЯбкоДрузі! Пропонуємо ближче познайомитись з продуктами які компанія Apple представила на презентації.  На WWDC 2019 року показали просто феноменальний монітор (важко його так називати) для всіх творчих професій. Це унікальна річ, так як концентрує в собі весь спектр передових технологій. Що ж такого в ньому, що вартість його становить від 4 999 $ + ніжка для нього за 999 $.

Зовнішній вигляд, матеріали і ергономіка

Це зухвалий, прямолінійний дизайн, який так і кричить про свій мінімалізм та належність до преміальної категорії пристроїв. Матеріалом служить алюміній, який дуже дивно та в той самий час цікаво виглядає. Але не дизайну заради це зробили. Вся справа в охолодженні, тому що така матриця, з такою яскравістю виділятиме солідну кількість тепла.

WWDC 2019: Огляд Apple Pro Display XDR

Для того, що б вам було зручніше працювати — передбачений поворот екрану у вертикальне положення (кодери оцінять), регулювання кута, висоти і інших радощів. Все це можливо завдяки ідеальному налаштуванню шарнірів. Є передчуття, що за основу взято перший iMac або ж, як кажуть в народі, лампа Джобса. До речі, монітор можна закріпити на стіну з допомогу VESA кріплень (які можна придбати окремо всього лиш за 999$).

Матриця

Почнемо спочатку. Діагональ становить 32 дюйма, а це, приблизно, за розміром як ваш телевізор. Розширення екрану при цьому становить 6016 х 3384 точок. Це 6k матриця! Що б розуміти наскільки це багато — приблизно 3.5 фільмів Full HD буде міститися по ширині і приблизно 12 по всій площі. Фотографи та відеомейкери радіють.

Яскравість екрану складає 1000 ніт при звичайних і 1600 в пікових умовах. Уявіть, що на вас світить лампочка, це приблизно так і виглядає. Працювати з білим кольором буде ідеально, а з урахуванням того, що використовується модифікована підсвітка з 576 зонами різної інтенсивності — чорний колір буде дуже навіть чорним. Про це так само свідчить контраст, який становить 1 000 000 до 1. Так, це не помилка, це так багато.

WWDC 2019: Огляд Apple Pro Display XDR

Підтримку HDR, True Tone, DCI P3 (10 біт, попрошу зауважити), NTSC так само «завезли». Частота оновлення матриці становить 60 GHz.

Захисне скло тут глянсове, що не додає зернистості до зображення, але створює більше відблисків. Саме для цього Apple розробила нову технологію під назвою «Nano-texture Glass», яка дозволяє розсіювати промінь світла в різні боки, а не вам в очі. Завдяки цьому світло від матриці / джерела світла буде потрапляти вам в очі без додаткових «шумів».

А що ще по фішках?

Хех, перше що можна сказати — ви можете підключити 2-3-4-5-6-7-8 моніторів в 1 ряд за допомогою Type-C, і вони створять одну загальну картину. На задній панелі знаходяться 4 порти ThunderBolt 3 за допомогою яких можна підключити iPad, MacBook, Mac Pro, інші монітори і відчути як виглядає більше 10 тисяч доларів у вас на столі.

WWDC 2019: Огляд Apple Pro Display XDR

Сам монітор — одна велика «фішка» яка розрахована на тих, хто розуміє навіщо їм такий монітор, матриця, кількість технологій. І я можу відповісти наперед тим, хто задасть питання: «А навіщо потрібен такий монітор?» Або ж «Це дорого!». Ні, це не дорого і потрібен він тим, хто працює на професійному рівні або ж тим «у кого все є».