Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple розробляє ультратонкі OLED-панелі для гнучких дисплеїв

Apple розробляє ультратонкі OLED-панелі для гнучких дисплеїв

Творці та кращі інженери компанії Apple розпочали роботу над розробкою ультратонких OLED-панелей, які в майбутньому можуть стати основою для створення гнучких дисплеїв. Аналітики та критики впевнені, що процес розпочатий уже досить давно і в майбутньому розробники зможуть скласти конкуренцію усім відомим версіям складних пристроїв від брендів-конкурентів.

Як повідомляє видання The Elec, корпорація Apple працює над OLED-панелями без поляризаторів, які зазвичай входять в комплект, щоб пропускати світло лише в певних напрямках, покращуючи таким чином видимість дисплея. І саме завдяки усуненню поляризаторів, творцям з Купертіно вдасться зробити панелі значно тоншими та оптимізувати процес складання девайсу.

Теоретично інженери також могли б застосувати іншу технологію з ефектом, еквівалентним ефекту поляризатора без негативних факторів, що можуть позначитись на вигляді або роботі пристроїв.

У звіті The Elec минулого місяця було вказано, що компанія Apple працює над винаходом спільно з компанією LG. Завдяки спільним зусиллям, інженерам цілком можливо вдасться створити гнучку панель OLED-дисплею з ультратонким покривним склом не лише для компактних фірмових смартфонів iPhone, а й для майбутніх моделей планшетів iPad і та компʼютерів MacBook.

Apple розробляє ультратонкі OLED-панелі для гнучких дисплеїв

А також у недавньому звіті аналітика, який спеціалізується на новинках у сфері дисплеїв, Росса Янга сказано, що Apple вивчає технології для створення гнучких ноутбуків з повноекранними дисплеями з діагоналлю близько 20 дюймів. Янг вважає, що ці пристрої можуть сформувати абсолютно нову категорію продуктів в асортименті. А також привести до релізу продуктів, які потенційно зможуть працювати і як ноутбук із повнорозмірною екранною клавіатурою в складеному вигляді, або ж як повноцінний монітор у розгорнутій версії.

Аналітик Мін-Чі Куо вважає, що Apple скоро розпочне тестування прототипів пристроїв з 9-дюймовим гнучким OLED-дисплеєм з показником PPI, який буде середнім між дисплеями встановленими у фірмових iPhone та iPad.

Варто зазначити, що на думку Мін-Чі Куо розробники спершу презентують варіанти пристроїв середнього розміру, згодом — великі моделі, а вже на десерт представлять користувачам мініатюрні варіанти девайсів з гнучкими дисплеями.