Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Новий рівень безпеки в iPad Pro M4

Новий рівень безпеки в iPad Pro M4

За останні кілька років Apple зарекомендувала себе як компанія, що активно захищає персональні дані користувачів. Її маркетинг часто акцентує на цьому, щоб виділитися серед конкурентів. Проте, нові дані свідчать про те, що нещодавно випущений iPad Pro з чіпом M4 має нову функцію безпеки, про яку Apple не розповідала публічно.

Гільєрме Рембо з'ясував, що в iPad Pro M4 від Apple реалізовано вдосконалену систему безпеки, пов’язану зі світловими індикаторами мікрофона та камери.

Цікава деталь про iPad Pro M4: це перший пристрій, що використовує новий механізм Secure Indicator Light (SIL) від Apple. При активації мікрофона або камери, відповідний індикатор апаратно візуалізується, що значно ускладнює можливість доступу до цих датчиків без відома користувача.

Apple вперше представила світлові індикатори мікрофона та камери у вигляді маленьких помаранчевих і зелених точок у 2020 році з виходом iOS 14. Ці індикатори призначені для того, щоб користувачі завжди знали, коли додаток використовує мікрофон або камеру, тим самим знижуючи ризик несанкціонованого доступу до цих датчиків.

Новий рівень безпеки в iPad Pro M4


Раніше ці індикатори були прив’язані до програмних тригерів. Однак новий Secure Indicator Light в iPad Pro M4 забезпечує ще вищий рівень безпеки, прив’язуючи управління індикаторами до апаратного забезпечення.

Вперше Рембо дізнався про існування нового компоненту "Secure Exclave" в чіпі M4 кілька тижнів тому. Проте тільки зараз стало зрозуміло, що одна з його функцій полягає в захисті роботи індикаторів мікрофона і камери від будь-яких втручань. Таким чином, ці індикатори працюють так, як задумано, і жодні шкідливі програми не можуть їх обійти.

На даний момент новий iPad Pro є єдиним пристроєм, що має цей новий протокол безпеки. Проте, майже напевно, він буде інтегрований у чіп A18 для iPhone 16 Pro і в майбутні моделі Mac з чіпом M4 пізніше цього року.

Можливо, Apple не розголошує цю функцію публічно, щоб не натякнути на те, що існуючі індикатори мікрофона і камери в інших пристроях не такі безпечні, як могли б бути.