Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

ТОП-10 фішок iOS 17

ТОП-10 фішок iOS 17

На літо запланували WWDC 2023. За традицією, корпорація Apple представить iOS 17. Як доповнення — прошивки для решти гаджетів. Попередня версія ОС показала багато корисних опцій та інструментів: доступ до віджетів без розблокування, вирізання людей або предметів на світлинах, фізичний ключ безпеки iCloud. Що чекати на iOS 17 — залишається загадкою. На що розраховують користувачі — відомо.


ТОП-10 очікуваних опцій iOS 17

1. Оповіщення про прошивку AirPods

Користувачам не подобається, що AirPods оновлюються «нишком»‎. Bluetooth-гарнітура працює повільніше, але користувачів не повідомляють про планову прошивку. В iOS 16 виділили окрему вкладку в «Параметрах»‎. Очікується, що з’явиться тумблер для деактивації автоматичних оновлень, а також додадуть оповіщення про наявність нової прошивки.

ТОП-10 фішок iOS 17

2. Підвищення продуктивності

Хитрий маркетинговий план Apple — зниження продуктивності старих гаджетів з виходом флагманів. Швидше за все команда піде звичним шляхом: почне уповільнювати старі моделі. Але все ж таки користувачі очікують, що корпорація візьметься за адаптацію нової ОС до колишніх версій.

3. Калібрування місткості акумулятора

Моделі старші за iPhone 11 оснастили корисним інструментом — калібрування місткості акумулятора. Для активації достатньо перейти в «Параметри» → «Акумулятор». Система автоматично зіставляє інформацію, виходячи зі заявленої місткості батареї та даних, наведених у вкладці.

Користь для користувача — точний результат. Логічно, що такої функції потребує кожен iPhone. Ще одне корисне доповнення — графік пікових витрат енергії. Корисно відстежувати дії користувача, які «вбивають» акумулятор.‎

ТОП-10 фішок iOS 17


4. Маркування додатків

Через санкції російські розробники викручуються: маскують програми, надаючи англійську версію. Так що в App Store залишаються програми, які «зливають»‎ особисту інформацію користувачів третім особам.

На рядок «Сайт розробника» та умови користувацької угоди мало хто звертає увагу. Висновок — маркування програм відповідно до країни-виробника.

5. Запит коду доступу до смартфона перед вимкненням

Моделі старші за iPhone 11 відстежуються, навіть коли смартфон вимкнений. Ситуація зі старими моделями відрізняється. Захиститися від крадіжки допоможе запит пароля до смартфона перед вимкненням. Корисно запитувати код доступу під час активації режиму «У літаку».

6. Адаптація головного меню до горизонтальної розкладки

Головний екран — момент, який чекає доопрацювання. Меню не перевертається, коли увімкнена горизонтальна розкладка. Така сама ситуація з програмами та розділом «Параметри».

7. Більше можливостей Dynamic Island

Поки що впровадження динамічного острова нагадує сканер LiDAR на ранніх етапах розробки. Приємно, але незрозуміло, яка з цього користь. Можливо, Apple надасть розширений список налаштувань і програм для інтеграції з Dynamic Island.

ТОП-10 фішок iOS 17


8. Доопрацювання віджетів

Корпорація Apple переробила зовнішній вигляд та наповнення віджетів https://www.icloud.com/. Простота та комфорт — головний меседж. Цікаво, чи вдасться так само надати швидкий доступ до звичних інструментів на iPhone.

9. Кількість анімованих заставок

Стає менше з кожною моделлю. Вихід — надати доступ до анімації, яку використовували на перших смартфонах. Можна доповнити колекцію, надихнувшись Ventura або Catalina.

10. Видалення об'єктів зі знімків

Вирізати та вставляти — дозволили. Чому не поповнити можливості iOS 17 чарівною гумкою, яка покращить знімок. Таку функцію використовує Samsung.

Так виглядає скромний список фішок, на які розраховують користувачі в IOS 17. Поки що залишається мріяти й сподіватися на впровадження.