Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Що робити, якщо ви загубили або у вас вкрали iPad?

Що робити, якщо ви загубили або у вас вкрали iPad?

Іноді користувачі нехтують налаштуванням важливих функцій при першій активації iPad. Наприклад, програми «Локатор». Функція дозволяє оперативно заблокувати доступ до особистої інформації, коли планшет втрачено. Покрокова інструкція, наведена нижче, допоможе розібратися з планом дій на випадок крадіжки або втрати iPad.


1. Додаток «Локатор»

Якщо планшет пов'язаний з Apple ID, що використовується на iPhone або MacBook, зайдіть у «Локатор». Також можна користуватися веб-версією iCloud. Подивіться, де востаннє засвітився планшет. Якщо неподалік, вирушайте на пошуки. При наближенні до точки на карті активуйте звук. Сигнал допоможе швидко знайти гаджет.


Позначити як втрачений

Якщо підозрюєте, що iPad украли, позначте його як втрачений. Для цього:

1. Зайдіть у «Локатор».

2. Перейдіть до меню «Пристрої».

3. Клацніть по назві втраченого iPad.

4. Прокрутіть сторінку вниз, доки не з'явиться пункт «Позначити втраченим».

5. Підтвердьте дію, натиснувши кнопку «Готово» або «Увімкнути».


2. Зателефонуйте оператору стільникового зв'язку

Повідомте про проблему оператора зв'язку, якщо планшет підтримує SIM-карту. Спеціаліст допоможе запобігти здійсненню несанкціонованих дзвінків та надсиланню повідомлень.


3. Заявіть у поліцію

Вирушайте в поліційну дільницю. Прихопіть паспорт або інший документ, що підтверджує особу. Не забудьте коробку від iPad, на якій вказано IMEI. Якщо не надати серійного номера, справу про крадіжку не відкриють.


4. Подайте заявку до підтримки Apple

Якщо на планшет оформляли розширену гарантію AppleCare+, зв'яжіться з компанією. Подайте позов. Після звіряння деталей події команда схвалить заміну iPad.

Важливий нюанс: при активній гарантії не можна відв'язувати Apple ID або видаляти гаджет зі списку пристроїв у «Локаторі». Перейдіть до наступного кроку, якщо не плануєте подавати позов.


5. Зітріть інформацію з iPad

Здійснюйте процедуру після 100% впевненості, що планшет не знайдеться. Для цього:

1. Запустіть програму «Локатор» на гаджеті, який під рукою.

2. Перейдіть на вкладку «Пристрої».

3. Вкажіть, на якому гаджеті стирається персональна інформація.

4. Прокрутіть сторінку вниз, поки не знайдете опцію «Стерти цей пристрій».

5. Підтвердьте дію у вікні, що відкрилося.


6. Відв'яжіть планшет від Apple ID

Перейдіть на сайт https://appleid.apple.com/. Авторизуйтесь у системі. Після успішного входу починайте процес відв'язування зниклого iPad від Apple ID. Система супроводжує користувача підказками.

Після всього цього не зайве перевірити безпеку банківських карток. Змініть пін-код до кожної з них. Також введіть новий пароль до інших програм, котрі теоретично можуть мати доступ до особистої інформації.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ