Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як відрізнити Apple Pencil 2 від Apple Pencil 1?

Як відрізнити Apple Pencil 2 від Apple Pencil 1?

Планшет Apple — помічник для редакторів, графічних дизайнерів, художників. Красива картинка з рівними лініями неможлива без цифрового олівця.

Чи всім потрібен новий Apple Pencil 2-го покоління — розповімо далі. Також поділимося списком сумісних гаджетів. Наприклад, iPad Pro M2 підтримує стилус 2-го покоління. Тоді як базовий iPad (2022) — лише Apple Pencil 1.

Сумісність Apple Pencil 1 з модельним рядом iPad

Як відрізнити Apple Pencil 2 від Apple Pencil 1?

Стилус Apple Pencil 2-го покоління сумісний з:

Моделі, які відсутні в списку, синхронізуються з будь-яким яблучним цифровим олівцем.

Як відрізнити Apple Pencil 2 від Apple Pencil 1?

Порівняння технічних аспектів

Щодо основних технічних моментів за якими можна розрізнити два покоління фірмових стилусів від творців з Купертіно, варто виділити:

Дизайн. Перший момент — комфорт. Apple Pencil 2 тонкий та короткий. Нагадує класичний олівець. Стилус 1-го покоління порівнюють з фломастером. Другий момент — форма. Старий олівець круглий за контуром. Новий — плоский. Надійно фіксується в руці й не скочується з робочої поверхні. Третій момент — покриття. У першому варіанті — блискуче. У другому — матове.

Продуктивність. Різниця не відчувається. Стилус чутливий до нахилу, тиску, відмови від долоні.

Керування. Плоский край Apple Pencil 2 оснастили кнопкою з тактильним зворотним зв'язком. Інтегрована функція подвійного торкання дозволяє перемикатися між програмами. Комфортний варіант використання — зміна режимів: малювання, письмо, гумка.

Заряджання. Модель 1-го покоління оснастили роз'ємом Lightning. Порт сховали під ковпачком. Приєднується до iPad для заряджання. Заважає, бо надто виступає. Apple Pencil 2 синхронізується з планшетом за допомогою вбудованих магнітів.

Програмні опції. Якщо поєднувати iPad Pro M2 та Apple Pencil 2-го покоління, активується функція Hover. Розпізнає олівець на висоті 12 мм від дисплея. Scribble автоматично реагує на наближення/віддалення стилуса, змінюючи ширину полів.

Цифровий олівець на 100% справляється з поставленим завданням. Якщо планшет сумісний, зупиніться на моделі 2-го покоління. Серед плюсів — ергономічність, функція подвійного торкання та програмні доопрацювання.

Як відрізнити Apple Pencil 2 від Apple Pencil 1?