Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Ваше місто ?
Твій кошик
0
Ваше місто ?
Так Змінити

Як налаштувати функції Центру керування на кнопці Action в iPhone 16

Як налаштувати функції Центру керування на кнопці Action в iPhone 16

Новий iPhone 16, без сумніву, надав багато нових можливостей прихильникам продукції Apple, але одним з найважливіших нововведень став новий елемент керування — кнопка Action. Завдяки їй користувачі отримали можливість швидкого доступу до різноманітних функцій. І це ще не все! З виходом iOS 18 її можливості розширились і тепер на неї можна призначати функції Центру керування. Як зробити кнопку Дії в Айфоні максимально корисною читайте далі в статті від Ябко.

Як працює кнопка Action


Як працює кнопка Action?

Якщо зазирнути в результати опитування серед користувачів iPhone 15 Pro, проведеного в квітні 2024 року, понад половина опитаних зазначили, що часто забувають про існування цієї кнопки в їх моделі смартфона. Найпоширенішими сценаріями використання були активація камери або ліхтарика — функції, які й без того доступні на екрані блокування.

Однак, з виходом нової серії та можливістю призначати на кнопку Action функції Центру керування це ставлення суттєво змінилося! Тепер користувачі можуть швидше отримувати доступ до налаштувань, які найчастіше використовуються, що перетворює кнопку Action в невід'ємну частиною щоденного, та головне зручнішого, використання смартфона.

Як налаштувати кнопку Action для функцій Центру керування

Налаштування кнопки Action для роботи з функціями Центру керування є доволі простим. Для цього потрібно виконати кілька кроків:

  • відкрийте додаток Налаштування;
  • прокрутіть вниз і оберіть розділ Кнопка Action;
  • перегляньте доступні дії, поки не дійдете до розділу Керування;
  • натисніть стрілки поруч з опцією Обрати елемент керування;
  • прокрутіть список або скористайтеся пошуком для вибору конкретної функції з Центру керування;
  • натисніть на потрібну функцію, щоб призначити її на кнопку Action.

Ці дії дозволяють налаштувати швидкий доступ до таких функцій, як Режим темної теми, Режим "У літаку", Мобільні дані, Особиста точка доступу, Швидка нотатка, Сканування кодів та багато чого іншого. Крім того, підтримуються елементи керування деякими сторонніми додатками, якщо вони встановлені на Айфоні.

Список доступних функцій для кнопки Action


Список доступних функцій для кнопки Action

Задля задоволення максимально широкого кола потреб користувачів Apple надала доступ до багатьох функцій, які можна призначити на кнопку Action. Серед найпопулярніших:

  1. Калькулятор
  2. Секундомір
  3. Будильник
  4. Таймер
  5. Режим темної теми
  6. Режим "У літаку"
  7. Мобільні дані
  8. Особиста точка доступу
  9. Музика
  10. Швидка нотатка
  11. Пульт
  12. Сканування кодів
  13. Гаманець
  14. Тап для оплати
  15. Пошук мого годинника


Що поки недоступне для призначення в кнопці Дії

Попри широкий вибір функцій, поки не всі можливості Центру керування можна призначити на кнопку Action. Наприклад, неможливо керувати Wi-Fi або режимом низького енергоспоживання. Також відсутні можливості для керування орієнтацією екрану, але сподіваємось, що ці важливі моменти з оновленням операційної системи також стануть доступні для призначення на цю чарівну та корисну кнопку. Вихід тим паче, поки є — користувачі можуть використовувати Ярлики (Shortcuts), щоб активувати відсутні функції через кнопку Action.

Як призначити дві функції на кнопку Action

Якщо ви вже вибрали функцію для кнопки Action, її активація виконується шляхом утримання кнопки. Це зручно, адже дозволяє швидко активувати потрібні функції без необхідності шукати їх у меню Центру керування. Це скорочує час і спрощує доступ до найнеобхідніших налаштувань.

Apple також надає можливість налаштувати подвійну функцію для кнопки Action. Це означає, що ви можете використовувати її не лише для однієї дії, але й комбінувати різні дії, налаштовуючи їх залежно від тривалості утримання або натискання кнопки.

оптимізація використання кнопки Action


Поради щодо оптимізації використання кнопки Action

Якщо ви раніше не використовували кнопку Action регулярно, експеримент з налаштуванням різних функцій Центру керування може допомогти інтегрувати цю можливість у повсякденне користування. Наприклад, активація часто використовуваних функцій, таких як Режим "У літаку" або Темна тема, значно прискорить виконання рутинних натискань. Що більше ви використовуєте кнопку, то легше запам’ятати про її наявність та функціональність, що в кінцевому результаті ще більше закохує вас у ваш iPhone.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ