Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Порівняння iPad Pro 2022 та iPad Pro 2021

Порівняння iPad Pro 2022 та iPad Pro 2021

Завдяки передовому чипу М2 власного виробництва Apple, iPad Pro 2022 обіцяє помітний приріст продуктивності порівняно з минулорічною моделлю. Але якими ще покращеннями та перевагами володіє новинка? Команда Ябко пропонує вашій увазі коротке порівняння планшетів iPad Pro 2022 та iPad Pro 2021.

Модельний ряд планшетів Pro

Обидва покоління представлені чотирма моделями, які відрізняються діагоналлю дисплея — 11 або 12.9 дюймів. Та комплектацією — з або без можливості стільникового підключення.

Ні класифікація модельного ряду, ні цінова політика не змінились, тому ви зможете вибрати саме той пристрій, який максимально задовольнятиме ваші вимоги.

Порівняння iPad Pro 2022 та iPad Pro 2021

Дизайн Епл Айпад Про

Ззовні обидва гаджети виглядають практично ідентично. Ніяких змін дизайну не відбулось, що не дивно, адже багатьом дуже сподобались тонкі чорні рамки та плоский прямокутний алюмінієвий корпус минулорічних моделей.

Однак все-таки ми б хотіли отримати можливість бездротової зарядки та більшу варіативність кольорів. iPad Pro доступний тільки в сріблястому або космічному сірому, що здається дуже скупим вибором, особливо враховуючи палітру цьогорічного iPad 10.

Порівняння iPad Pro 2022 та iPad Pro 2021

Дисплей iPad Pro

Залежно від розміру, iPad Pro 2022 оснащений або 11-дюймовим дисплеєм Liquid Retina з роздільною здатністю 2388 x 1668 пікселів, або 12,9-дюймовим міні-світлодіодним дисплеєм Liquid Retina XDR з роздільною здатністю 2732 x 2048 пікселів.

Це підтверджує факт того, що і дисплеї цього року не отримали ніяких змін.Якість їхнього зображення залишається на найвищому можливому рівні і ви точно будете приємно вражені відтворюваним контентом.

Хотілось би побачити реалізацію LED-технології і на менших моделях, але, на жаль, цього не сталось. А щодо OLED-панелей, то поки залишається тільки мріяти.

Продуктивність Айпед Про

Вже згаданий чип М2 є найбільшим покращенням моделі цього року, і забезпечує він швидшу роботу центрального та графічного процесорів на 15% та 35% відповідно. Для прикладу, новий iPad Pro може обробляти відеоматеріали формату ProRes на 300% швидше свого попередника.

Це свідчить про те, що навіть найтяжчі завдання з обробки та рендерингу відео, моделювання та інші вимогливі до ресурсів задачі будуть виконувати ще швидше і легше.

Однак найбільше відчутна різниця саме в підключеннях. Модель 2022 року оснащена Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3, котрі є більш досконалими порівняно з Wi-Fi 6 і Bluetooth 5.1 минулорічного Про. Також тільки iPad Pro 2022 підтримує 5G-підключення, яке поки що не доступне в Україні, але все-таки буде значним плюсом для регіонів, де воно наявне.

Порівняння iPad Pro 2022 та iPad Pro 2021

Камера в Айпад Про

З точки зору апаратних складових, то камери двох версій Айпад Про є аналогічними одна-одній. Вони здатні знімати відео 1080p/4K зі швидкістю до 60 кадрів на секунду. Але завдяки М2 модель 2022-го року здатна не тільки швидше обробляти, але й знімати у форматі ProRes у 4K зі швидкістю 30 кадрів/с. Така можливість з'явилась на айпад вперше.

Фронтальна камера 12 МП з полем захвату у 122 градуси підтримує функцію Center Stage, яка здатна автоматично виставляти фокус у потрібних зонах кадру в залежності від вашого місцезнаходження у ньому.

Порівняння iPad Pro 2022 та iPad Pro 2021

Висновок: який Айпад купити у 2022 році?

Як ви бачите, перелік оновлень в моделі 2022-го року вийшов доволі коротким і специфічним. Обидва гаджети володіють просто карколомною потужністю і дарують максимум можливостей своїм власникам. Єдині принципові розбіжності полягають в продуктивності та підключеннях, однак переваги останньої відчути повністю в нашій країні поки не вдасться.