Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple Watch Ultra vs Apple Watch Series 8: що краще купити у 2023 році

Apple Watch Ultra vs Apple Watch Series 8: що краще купити у 2023 році

Смарт-годинники Apple Watch — це одні з найпопулярніших гаджетів серед активної та спортивної аудиторії. Найактуальніша лінійна на даний час — Apple Watch Series 8, а також флагманські Apple Watch Ultra, що відрізняються збільшеним розміром дисплея та низкою унікальних опцій. Специфікації настільки різноманітні, що навіть найвибагливіші покупці зможуть знайти у каталозі інтернет-магазину Ябко варіант до смаку. Та як все ж обрати кращий смарт-годинник у 2023 році?

Apple Watch Ultra vs Apple Watch Series 8: що краще купити у 2023 році

Дизайн та дисплей

Зовнішній вигляд смарт-годинника серії Ultra відповідає стандартній схемі: прямокутний корпус та заокруглені краї. З’явився піднятий обідок по периметру, а також планка, котра захищає коліщатко Digital Crown та бокову кнопку.

Оскільки всередині знаходиться великий акумулятор, смарт-годинник ширший, ніж Apple Watch Series 8. Дизайн 8-го покоління нагадує попередника, за винятком зменшених лицьових панелей та плавніших кутів. Дисплеї схожі з технологією Always-on. Однак змінюється показник яскравості. Пік для версії Ultra становить 2 000 ніт, водночас для Series 8 — 1 000.

Apple Watch Ultra vs Apple Watch Series 8: що краще купити у 2023 році

Можливості процесора та акумулятора

Мікросхеми не відрізняються. Тому покращення спостерігаються виключно через введення двочастотного GPS-трекера та інтеграції Bluetooth 5.3. Гаджет 8-го покоління можна купити без LTE.

Як і раніше, Apple Watch Series 8 здатен працювати 18 годин без підзаряджання. З виходом WatchOS 9 презентували технологію збереження енергії, однак вона деактивує важливі функції. Тому якщо габарити не здаються надто великими, краще зупинитися версії Ultra, котра працює 36 годин.

Apple Watch Ultra vs Apple Watch Series 8: що краще купити у 2023 році

Стандарт пиле- та водонепроникності

Конструкція смарт-годинника 8-го покоління не змінилася, тому стандарт IP6X залишається, як і можливість зануритися на глибину до 50 метрів. Новенький Apple Watch Ultra — зовсім інший продукт.

Він витримує суворі умови завдяки титановому корпусу, піднятому обідку, сапфіровому склу, додатковій планці. Гаджет протестували відповідно до стандарту MIL-STD 810H, тож він здатен працювати за будь-якої погоди. Водонепроникність підвищилася до 100 метрів, а межа рекреаційного занурення становить 40 метрів.

Apple Watch Ultra vs Apple Watch Series 8: що краще купити у 2023 році

Функції для здоров’я та фітнесу

Кожен гаджет працює з WatchOS 9. З’явилася технологія виявлення зіткнення, яка автоматично повідомляє екстрені служби про ДТП. Якщо основні функції для відстежування критично важливих показників здоров’я однакові, то інструменти для професійних спортсменів відрізняються:

  • З’явився високоточний двочастотний GPS-датчик для покращеного відстежування геолокації.
  • Новий додаток Oceanic Plus, націлений на заняття підводним плаванням, снорклінгом, фрідайвінгом.
  • Оновлений циферблат Wayfinder, який можна перемикати в режим «Компас», а також перетворювати на окремий функціональний екран з місцем для восьми додатків. Також розробили нічний режим, який змінює колір циферблата на червоний.

З лівого боку з’явилася кнопка «‎Дія». Вона синхронізується з основними програмами, що дає змогу користувачеві якнайшвидше отримувати доступ до необхідних функцій. Наприклад, її можна використати для скидання відміток, розставлених впродовж походу. Також за допомогою кнопки «‎Дія» можна активувати сигнал тривоги, який лунає на 180 м.

Apple Watch Ultra vs Apple Watch Series 8: що краще купити у 2023 році

Доступні датчики

Варіанти, інтегровані в кожен гаджет:

  • Датчик SpO2
  • Сенсор ЕКГ
  • Оптичний датчик серця 3-го покоління;
  • Моніторинг температурних показників (для відстеження овуляції);
  • Функція виявлення падіння;
  • Акселерометр;
  • Гіроскоп;
  • Компас;
  • Завжди увімкнений висотомір.

Унікальними для Apple Watch Series 8 стали GPS L1 та мікрофон. У версії Ultra GPS отримує додаткову частоту L5, а також масив з потрійним мікрофоном та сформованим променем. З’являється датчик вимірювання глибини та температури води.

Apple Watch Ultra vs Apple Watch Series 8: що краще купити у 2023 році

Apple Watch Ultra vs Apple Watch Series 8: який годинник купити у 2023 році?

Якщо в пріоритеті — різноманіття кольорів та ремінців, то краще зупинитися на Apple Watch Series 8. Відрізняється не лише матеріал корпусу, а й змінних ремінців. Досі актуальними залишаються версії Nike та Hermes. Для Apple Watch Ultra компанія пропонує виключно змінні ремінці, розраховані на різні типи активності:

  • Trail Loop. Тонкий ремінець з язичком, який дає змогу контролювати посадку.
  • Alpine Loop. Варіант з титановим G-подібним гачком для надійної фіксації на зап’ясті.
  • Ocean Band. Гумова стрічка, котра надягається поверх костюма для дайвінгу.


Ціна на Apple Watch Series 8 формується залежно від вибраного матеріалу корпусу та розміру. За аксесуар для справжніх професіоналів доведеться викласти не менше 799$. Apple Watch Series 8 — практичний варіант, проте оновлюватися з 6-го або 7-го покоління не варто.

З лінійкою Ultra ситуація відрізняється. Хоча 49-міліметровий дисплей видасться занадто великим для 70% користувачів, його приголомшливий набір функцій, відмінний час автономної роботи та титанове покриття доволі привабливі, особливо за ціною 799$. Навіть якщо не користуватися всіма доступними інструментами, 36 годин автономності та міцний корпус роблять смарт-годинник відмінним придбанням для професійних спортсменів.