Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Що про нас знає Apple?

Що про нас знає Apple?

23 травня 2018 року компанія Apple здивувала користувачів незвичним оновленням на офіційному сайті — з'явився ще один розділ «Дані та конфіденційність». Відтепер, кожен охочий, що зацікавлений у безпеці власних даних — зможе завантажити усі дані, що корпорація зібрала про них за увесь час. Цікавим моментом є те, що клієнти компанії отримали можливість редагувати або ж видаляти збережену інформацію та тимчасово деактивувати облікові записи. Очевидно, що компанія з Купертіно вирішила показати, що турбується про безпеку даних користувачів після конфліктів та скандалів пов’язаних з Cambridge Analytica та Facebook.

А ще, нещодавно рада Євросоюзу прийняла нові правила, що зобов’язують всі компанії, що мають доступ до даних користувачів, повідомляти про те, що їх дані зберігаються та обробляються.  Компанія Apple показала, що не має що приховувати, адже завжди відстоювала повноцінні права користувачів на конфіденційність.

У розділі ви зможете побачити такі дані, як:

— Повна історія покупок у App Store, iTunes Store, iBook Store, Apple Music або ж Apple Store;

— На яких пристроях ви входили у обліковий запис Apple ID;

— Історію ваших звернень в сервісний центр та підтримку Apple Care;

— Усі дані з ігрового центру;

— Списки для читання та закладки iCloud;

— Дані календарів і нагадувань з iCloud;

— Актуальні контакти в iCloud;

— Маркетингові та поштові підписки, завантаження медіафайлів та іншу активність.

 

Ще один нюанс який підтверджує факт турботи про безпеку — це те, що скачати дані відразу не вийде. Користувач повинен пройти процес ідентифікації особи, яка подала запит, що займе близько тижня. У разі успішного проходження перевірки — користувач отримає звіти у вигляді електронних таблиць у зручних форматах або ж у формі PDF-файлу. А ваші контакти, дані календаря, веб-закладки і пошта може бути вивантажена у форматі VCF, HTML, ICS або EML. Документи та медіафайли будуть представлені в оригінальному розширенні.