Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iPhone 16 Plus: чутки про дизайн, можливості та характеристики

iPhone 16 Plus: чутки про дизайн, можливості та характеристики

Анонсований на щорічній конференції випуск нової серії смартфонів вже підігрів публіку, яка готова купити iPhone 16 Plus, адже він, ймовірно, стане найпопулярнішим телефоном у лінійці iPhone 16. Завдяки певним чуткам від офіційних осіб компанії-розробника та відомих аналітиків, ми вже маємо певне уявлення про те, чого очікувати від новенького смартфона, хоча вийде лише після того, як мине літня спека — у вересні. Ябко зібрали всю цю інформацію, щоб ви змогли орієнтуватися в тому, яка буде ціна iPhone 16 Plus, його технічні характеристики та чим він загалом буде такий привабливий для фанатів яблучної техніки.

купити iPhone 16 Plus


Коли очікувати випуск та скільки готувати грошей?

Якщо Apple не відійде від своїх правил, то скоріше за все, у перший або другий тиждень вересня, ймовірно, у вівторок або середу ми побачимо презентацію нової серії. Попередні замовлення, ймовірно, розпочнуть в п'ятницю, а сам телефон, надійде в продаж наступної п'ятниці. Тобто в ваших руках новий Айфон буде вже до кінця вересня.

Коштувати iPhone 16 Plus може стільки ж, скільки його попередник, тобто старт буде з поділки $899. Однак, він також може бути трохи дорожчим або навіть трохи дешевшим. За прогнозами Nikkei Asia, високі витрати на виробництво можуть дещо підвищити ціну нової лінійки, хоча нічого критичного не намічається. З іншого боку, оптимісти натякають на зміну процесу виробництва чіпів смартфонів, на підставі чого Apple добродушно знизить ціну. У будь-якому випадку значну різницю ми навряд чи побачимо.

Які очікування від нового дизайну?

Однією з найбільших візуальних змін, які ми можемо побачити в новинці, є розташування камер. Цього року дизайнери знову чаклували над цим елементом, тому об'єктиви можуть бути розташовані вертикально, а не по діагоналі. В крайньому випадку подібні рендери “гуляли мережею”.

Також є чутки про дві нові кнопки: кнопку дії на місці перемикача беззвучного режиму та нову кнопку під кнопкою живлення, яку, ймовірно, називатимуть «Capture button». Ця нова кнопка може мати нове призначення - зйомка відео, виконання різних функцій управління камерою (масштабування, фокусування).

Щодо кольорів, є доволі сміливе припущення, що телефон буде доступний у рожевому, жовтому, синьому, зеленому, чорному, білому та фіолетовому кольорах. В iPhone 16 Plus, як і в його успішному попереднику, буде використовуватися кольорове та надміцне скло.

Дисплей iPhone 16 Plus


Наскільки реалістичним буде дисплей?

Для початку скажімо, що змін розміру екрана компанія не планувала, тому iPhone 16 Plus залишиться з таким самим екраном розміром 6,7 дюймів, як у пятнадцятої версії. Не зросте й частоту оновлення, яка складатиме 60Hz. Однак, є й доволі радісні апгрейди, серед яких збільшення яскравості з 2000 ніт. “Схуднуть” і рамки дисплея, тому контент буде затягувати ще більше.


Які функції камери змінять уяву про мобільне фото?

Якість фотографій — ледве не головний козир, який постійно допомагає Айфонам перемагати в гонці з найближчими конкурентами. Цього року компанія вирішила також не ризикувати тому додала потужності камерам.

Скоріш за все новий флагман матиме 12MP ультраширококутну камеру і 48MP основну та 12MP фронтальну камери. Цей варіант сенсорів вже себе гарно показав у iPhone 15 Plus.
Можна очікувати й на оновлення програмного забезпечення та функцій, серед яких можливість зйомки відео для подальшого його використання з гарнітурою Apple Vision Pro.

Чи зросте потужність чіпа?

На новинку розробник обіцяє оснастити чіпом A18, на відміну від A16 Bionic, який він використав для iPhone 15 Plus. Геймери та спеціалісти, які працюють з графікою, вже в очікуванні збільшення потужності потирають руки.

Також є чутки, що шістнадцятий Айфон матиме 8GB оперативної пам'яті, замість 6GB, а обсяг сховища починатиметься з 256GB, що аж вдвічі більше, ніж у попередника.

AI в iPhone 16 Plus


Куди ж без AI?

Збільшення оперативної пам'яті, сховища та потужності покликане допомогти з функціями штучного інтелекту, на яких Apple, яке йде поперед трендів, обіцяє максимально зосередитися.
Голосовий помічник Siri, який працюватиме на новому та потужнішому чіпсеті серії A, стане набагато кмітливішим та навчиться “говорити по-людськи”.

Чи продовжиться життя батареї?

Ні. Це є одним з можливих недоліків. Але це на перший погляд, насправді зменшення в порівнянні з попередньою версією ємності батареї на 9% — до 4006 mAh може бути компенсоване графеновим тепловідводом, який зменшить нагрівання.

Одним словом, це буде телефон з перехідної ланки, який матиме популярність, оскільки в ньому зосереджуються оновлення та зміни своїх професійних старших братів, а от ціна залишиться доволі приємною.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ