Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iPhone 16 Pro Max: чутки про дизайн, можливості та характеристики

iPhone 16 Pro Max: чутки про дизайн, можливості та характеристики

Зміни, які вносить кожна нова серія смартфонів від Apple в світ технологій не залишаються поза уваги, тому вже зараз за кілька місяців до презентації прихильники шукають можливості купити iPhone 16 Pro Max одними з перших. Таке бажання постійно підігрівають аналітики та офіційні особи з компанії-розробника, які діляться чутками про особливості новинки. У цьому огляді ми розглянемо тільки перевірені чутки про дизайн, можливості, технічні характеристики флагмана та спробуємо спрогнозувати, якою буде ціна iPhone 16 Pro Max.

купити iPhone 16 Pro Max


Впізнаваний дизайн з міцним корпусом

Перш за все, слід відзначити вдалу роботу спеціалістів над дизайном. Вони зайвий раз довели, що Apple в цьому плані, що за їх плечами багатий досвід, а ще більше новаторських ідей. Новенький смартфон має корпус з металу і скла, тому топовий вигляд гарантований. Звісно для такого флагмана передбачені класичні кольори — білий, чорний, сріблястий і синій.

Якщо говорити про габарити, то вони вдало продумані для того, щоб смартфон чудово лежав у руці — 163х77,6х8,3 мм при вазі 225 г.

Відзначимо окремо захист від води та пилу за високим стандартом IP68, з яким смартфон не боїться купатися разом з вами.

Відсутність сканера відбитків пальців компенсується покращеною технологією Face ID.

Екран з кришталево чистим зображенням

Одна з головних фішок iPhone 16 Pro Max — його екран. Найбільший в серії та історії Айфонів OLED-дисплей розміром 6,9 дюймів з роздільною здатністю 1328x2878 пікселів гарантує максимальне поринання в яскраві та насичені кольори. Піксельна щільність 460 точок на дюйм — надійний гарант чіткого зображення. Важливим апгрейдом стала адаптивна частота оновлення від 1 до 120 Гц, з якою відеоконтент дозволяє насолоджуватися на всі сто плавним переходом між кадрами.

Максимальна яскравість 2600 ніт дозволяє навіть у яскравий сонячний день не мружитися, щоб побачити дрібні деталі на екрані. Звісно ж флагман має підтримку HDR і Dolby Vision.

Функція Always-On Display дозволить завжди бачити основну інформацію на екрані без необхідності розблоковувати пристрій, за це окрема подяка розробникам.

Від подряпин та ударів дисплей захищає перевірена та вдосконалена технологія Ceramic Shield.

Продуктівність iPhone 16 Pro Max


Новий рівень продуктивності

Нарешті фанати дочекались того, що преміальна серія отримала новий та надпотужний чипсет Apple A18 Pro! Він працює на максимальній частоті 3.89 ГГц, що вже говорить про його переваги. Архітектура процесора містить 6 ядер, тому будь-які завдання йому не страшні.

Застосована також нова технологія Neural Engine, яка має забезпечити швидшу роботу додатків, які використовують елементи штучного інтелекту.

Графіка на базі Apple A18 GPU з 768 ядрами і частотою 1450 МГц — мрія кожного геймера чи спеціаліста в області графічного дизайну.

У популярних тестах бенчмарків цей “звір” показав вражаючі результати: 3681 бал в одноядерному режимі Geekbench 6, 9012 балів у багатоядерному режимі, та 1947255 балів у AnTuTu Benchmark 10.
Смартфон має 8 ГБ оперативної пам'яті типу LPDDR5X з частотою 4200 МГц, очікувати меншого й не варто було, адже для процесора інженери підбирали гарну пару.

Покращена батарея для більшої автономності

Суттєво попрацювали розробники й над акумулятором, тому всі, хто так чекав приросту автономності, не будуть засмучені. Флагман обладнаний акумулятором ємністю 4676 мАг, а це вже серйозна заявка на лідерство в усій серії.

Підтримка швидкої зарядки дозволяє зарядити до 45% за 30 хвилин, а повна зарядка займає 1 годину 45 хвилин. Крім того, смартфон підтримує бездротову зарядку потужністю 15 Вт і реверсивну зарядку, що дозволяє заряджати інші пристрої від iPhone.

Камера iPhone 16 Pro Max


Реалізовані нові функції для потіжніших камер

Головний козир Айонфів і в цьому випадку має зіграти, оскільки компанія вирішила обладнати iPhone 16 Pro Max трього об'єктивами — стандартним 48-мегапіксельним, 12-мегапіксельним телеоб'єктивом та ультрашироким 48-мегапіксельним об'єктивом. Такий набір говорить про те, що творчі люди зможуть проявити себе в зйомці як портретів, так і пейзажів.

Камера підтримує зйомку в 4K при 60 кадрах/с і має стандартно топову оптичну стабілізацію, якою захоплюються контентмейкери. Особливості, такі як ефект "боке", режим "Pro" та підтримка RAW — заявка на конкуренцію з професійними зеркальними камерами.

Фронтальна ж 12-мегапіксельна камера з підтримкою 4K відео і фазовим автофокусом забезпечує чудову якість селфі.

Дата випуску та ціна

Хоча точну дату виходу iPhone 16 Pro Max в керівництві компанії не зазначають, відомо, що це станеться на щорічному заході восени. Це традиційний підхід до презентації нових продуктів, тому маємо для початку позбутися літньої спеки і потім вже чекати на новинку. Щодо ціни така ж ситуація, оскільки її поки що не озвучували, але використовуючи аналогії з 15 серією можна зробити припущення, що коштуватиме новий флагман від 999 доларів, в залежності від обсягу пам’яті.