Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

WWDC 2019: що мають знати Ябко Друзі? Частина 1

WWDC 2019: що мають знати Ябко Друзі? Частина 1

Привіт, ЯбкоДрузі! Дивились трансляцію щорічної конференції розробників у понеділок? Команда Ябко дружно переглядала і щиро раділа кожній системній та апаратній новинки від Apple. Було круто-круто! А зараз, поговоримо?

iOS 13

Почнемо з головного — нової версії операційної системи для смартфонів Apple iPhone.  Вже 13-та за рахунком версія принесла безліч цікавого.

— У темній, темній… Ні, не кімнаті. У iOS 13 для Apple iPhone стане доступною темна тема інтерфейсу. Без зайвого пафосу — про це довго й нудно мріяли тисячі користувачів та фанатів Apple. Dark Mode на старті працюватиме з фірмовими додатками. Згодом ми сподіваємось, що й розробники долучаться до оновлення інтерфейсу своїх додатків для платформи iOS.



Face ID у iOS 13 працюватиме на 30% швидше, а додатки стартуватимуть у два рази хутчіше. Також розробники попрацювали над оптимізацією роботи акумулятора для подовження життя батареї смартфону.


— Для швидкого та комфортного набору тексту став доступним свайп по клавіатурі. Додали можливість кастомізувати Animoji та Memoji завдяки зачісці, аксесуарам та сережкам.


— Система отримала новий рівень безпеки завдяки авторизації у додатках через обліковий запис Apple. iOS 13 попередить вас, якщо додатки у фоновому режимі відстежуватимуть ваше місцерозташування (геолокацію). Функція HomeKit Secure Video шифрує відеопотік з розумної камери, щоб ніхто не міг перехопити інформацію.


— Оновлена картографічна база у фірмовому додатку “Карти”. Команда Apple проїхала 6 мільйонів кілометрів, щоб отримати інформацію для оновлення карт. Можна створити колекцію з улюблених місць та оглядати їх у HD якості під кутом 360 градусів.


— iOS 13 отримала нові налаштування камери, удосконалений портретний режим та відображення вмісту у “Фото”. Змінювати ефекти камери можна буде одним свайпом. З нетерпінням очікуємо на офіційний доступ до оновлення, щоб сповна насолодитись новими можливостями :)



macOS Catalina 10.15


— На думку команди Ябко, відмова від громіздкого та перенасиченого можливостями iTunes — гарне рішення. Спеціалісти з Купертіно поділили iTunes на три основні додатки: Музика, Підкасти, Apple TV+.


— Відтепер синхронізація iPhone з Mac відбуватиметься через Провідник, а не iTunes. У ньому відображатимуться придбані програми, фільми та музика, подкасти та програми з Apple TV.


— Попрацювали й над фішкою Sidecar: стане можливим використання iPad, як додаткового екрана для Mac. Функція працюватиме не лише з фірмовими додатками, а й з графічними редакторами. Новий рівень продуктивної роботи і однозначно зручно!



— Вагомим бонусом для розробників та користувачів рівня “Про” стане портування додатків з iPad на Mac за системою Project Catalyst, що з’явиться у новій версії Xcode для macOS.


— Оновлення Find my (як для macOS так і для iOS) допоможе знайти пристрій навіть в режимі офлайн. Запам’ятає де був ваш девайс у момент коли він вимкнувся або ж втратив зв’язок.


— Голосове управління системою та програмами стало ще легшим та гнучкішим. А розумний асистент Siri отримала набагато “людяніший” голос, так що спілкування з нею стане більш приємним.




watchOS 6


Тім Кук на презентації не забув приділити трішки уваги фірмовим смарт-годинникам від Apple. Нова версія прошивки для Apple Watch принесла ще більше можливостей і цікавинок.


— Годинник стає на шлях самостійності. Відтепер у Apple Watch є власна міні-версія AppStore. Колекція програм для годинничка з часом зростатиме, можна буде завантажити не лише додатки, а й новенькі циферблати.


WWDC 2019: що мають знати Ябко Друзі? Частина 1


— Стали доступними програми Диктофон та Калькулятор, підтримка Apple Books та голосових нотаток. Урізноманітнять ваш стиль 5 нових циферблатів, як от градієнт та механічний хронограф.


— Турбота про здоров’я: Годинник попередить вас, якщо навколо критично високий рівень шуму. Тренди активності підкажуть, які тренування актуальні саме для вас. Удосконалена система підрахунку циклів менструації та аналізу дихання.