Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Дайджест новин від ЯБКО

Дайджест новин від ЯБКО

Корпорація Apple може наділити Mac новим видом біометричної ідентифікації (не Face ID)

На сьогодні Mac так і не дочекався сканера особи для розблокування. Нещодавно запатентована корпорацією технологія працює на основі сканера сітківки ока, а не використовує 3D моделювання особи, як це робить Face ID. Такий напрочуд точний спосіб на сьогодні застосовується виключно у високонадійних системах безпеки. Згідно з інформацією про патенти, ми можемо сказати, що Apple не відмовилася повністю від своїх планів, і для наступного покоління Mac підготує щось дійсно цікаве та максимально безпечне.

Дайджест новин від ЯБКО

Глава Disney Боб Айгер збереже свій пост у раді директорів Apple

Глава компанії Disney — Боб Айгер зробив свій (досить неочікуваний) вибір — він покидає свій пост у корпорації Disney, але залишається на своєму місці у раді директорів Apple. Приводом для чуток про звільнення Айгера стала презентація нового стрімінгового сервісу Disney+, який може стати прямим конкурентом сервісу Apple. У бесіді з журналістами Боб Айгер заявив, що збирається залишити пост генерального директора Disney в кінці 2021 року після закінчення терміну контракту. Чи пов'язано це рішення з конфліктом інтересів компаній, до яких має відношення Боб Айгер, він не уточнив.

Дайджест новин від ЯБКО

Disney запускає власний стрімінговий сервіс

І це відбудеться значно швидше ніж у Apple, Disney вже оголосили конкретну дату старту — 12 листопада 2019 року, вказали й вартість підписки — 6,99 доларів щомісячно. Не будемо лукавити, а це ще й значно дешевше, ніж у всіх наявних сервісів-конкурентів. Одразу ж після старту Disney обіцяє зробити доступними для перегляду більш ніж 7 000 фільмів та серіалів, а протягом другого року зробити сервіс доступним по всьому світу. З запуском Disney+ між двома компаніями почнеться серйозна конкуренція, оскільки обидва сервіси будуть пропонувати ексклюзивний контент, що недоступний на інших платформах.

Дайджест новин від ЯБКО

Uber побоюється конкуренції Apple в розробці безпілотних авто

Сьогодні компанія Uber подала заявку на первинне розміщення акцій. У документі згадується Apple, яку Uber вважає своїм прямим конкурентом. Минулого місяця компанія найняла провідного інженера, який раніше активно розробляв систему трансмісії в автомобілях Tesla. Крім можливої ​​роботи Apple над власним автономним авто, в заявці від Uber яблучна компанія вказується як власник App Store, де доступний для завантаження додаток Uber. У 2017 році програму Uber хотіли видалити з App Store, адже компанія продовжувала відстежувати переміщення клієнта протягом кількох хвилин після завершення поїздки. Згідно з положеннями безпеки й конфіденційності App Store, відстеження клієнта без його згоди строго заборонено.

Дайджест новин від ЯБКО