Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як звільнити пам'ять на iPhone 14, не видаляючи нічого важливого?

Як звільнити пам'ять на iPhone 14, не видаляючи нічого важливого?

Давним-давно, мінімальний обсяг пам'яті яблучних смартфонів становив 16GB і, як на диво — його цілком вистачало для розваг, зберігання файлів, фото, відео, музики та встановлення усіх потрібних програм та додатків.

У нових моделях, як от базовий оригінальний iPhone 14 та флагманській лінійці iPhone 14 Pro — мінімальний обсяг сховища становить вже 128GB, але більшості користувачів і цього може бути далеко не достатньо для комфортного користування.

Програми стають все більшими, а файли громіздкішими, і відповідно — пам'ять набагато швидше закінчується, ніж це було кілька років тому. Плюс, сюди додаються якісні знімки, завантажена музика та фільми, а в сумі з кешем програм і соціальних мереж — це все чимало важить.

І в результаті — місце на смартфоні закінчилося, а видаляти особливо нічого не хочеться. Команда Ябко зібрала кілька рекомендацій, які можуть допомогти вам очистити трохи пам'яті на телефоні, при цьому нічим не жертвуючи.

Насамперед потрібно перевірити, що найбільше займає місця на пристрої.

Заходимо в Налаштування → Основні → Сховище, тут ми можемо побачити, на що йде основна витрата пам'яті. І вже залежно від отриманої інформації ми зрозуміємо, як далі діяти.

Альбоми в Apple Music

Перше, що можна сміливо принести в жертву — це старі пісні та альбоми улюблених виконавців, які були завантажені на телефон. Якщо вам коли-небудь знову захочеться послухати, ви можете з легкістю повторно завантажити ці музичні альбоми.

Позбуваємось дублікатів фотографій

З виходом iOS 16 та апгрейдом характеристики Айфон 14, з'явилася можливість звести всі дублі фото в одне зображення. Це особливо корисно для тих, хто, щоб отримати 1 хороший знімок, робить сотні однакових фотографій. У когось ця маніпуляція звільнить трохи місця, у когось більше, але у критичній ситуації спробуйте цей спосіб.

Видаляємо завантаження у Netflix

Всі ми час від часу можемо завантажити серію або два улюблені серіали, щоб подивитися трохи пізніше. Але цей час може так і не настати або взагалі забути про це. А ось пам'ять на телефоні не забуде, тому переглядайте час від часу завантажені файли з потокових сервісів, це може допомогти звільнити чимало місця.

Оптимізація фото та відео

Всім відомо, що якісні знімки займають багато місця. Але якщо у вас не вистачає пам'яті, ви можете скористатися оптимізацією сховища знімків, при цьому вони залишаться на хмарі. Після цього оригінали фотографій будуть заміщені меншими версіями, але коли вони вам знову знадобляться, їх можна буде знову викачати.

Позбуваємось застарілих програм

Зізнаємося, що у всіх є програми, які використовують з регулярністю 1 у 2 тижні, а то й у 2 місяці. В основному, всі ці програми збирають дані, які займають пам'ять iPhone 14. Для цього у смартфоні є опція усунення програми. Вона дозволить зберегти все важливе.

Видалення неактуальних резервних копій

Якщо у вас настроєно резервне копіювання, то з часом ви помітите, що пам'ять потроху зникає. Видаліть найстаріші копії, щоб звільнити значну кількість місця.

Як звільнити пам'ять на iPhone 14, не видаляючи нічого важливого?

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ