Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Найкращі безкоштовні програми для редагування фотографій на Mac

Найкращі безкоштовні програми для редагування фотографій на Mac

Команда Apple пропонує безкоштовний застосунок «‎Фотографії» (Photos) на iPhone, Apple iPad, а також на Mac. Головна перевага — синхронізація на різних гаджетах. При цьому за додатковий обсяг у сховищі iCloud все одно доведеться викласти певну суму, щоб не втратити результат багатогодинної роботи.

До 2015 року корпорація Apple використовувала iPhoto на Mac, а також професійний інструмент — Aperture. Оновлений застосунок розрахований радше на організацію світлин, а не на редагування, тому набір функцій обмежений. Згрупувати фотографії можна за роками, колекціями, моментами. Відшукати світлину вдасться по людині або конкретному запиту. Наприклад, відпочинок на морі.

Що стосується редагування, то для швидкого налаштування можна скористатися режимом «Авто». Окремо вдасться налаштувати експозицію, висвітлення, тіні, точку чорного, кольоровість і т. п.

Найкращі безкоштовні програми для редагування фотографій на Mac

Професійному фотографові такого арсеналу замало. Якщо не готові платити за додаткові функції, скористайтеся однією з безкоштовних програм:


Adobe Express

Раніше застосунок називався Spark. Завантажується за допомогою Safari або іншого браузера. У межах програми можна створювати пости в Instagram, плакати або візитки за готовими шаблонами.

Для редагування фотографій спершу доведеться імпортувати їх. Після завантаження програма запропонує змінити розмір зображення або сфокусуватися на конкретній ділянці. Потім переведе на основний робочий простір, де можна:

  • Використовувати прості ефекти та фільтри;
  • Керувати ключовими параметрами за допомогою повзунків;
  • Створювати колажі;
  • Додавати текст;
  • Накладати наліпки, логотипи та ілюстрації;
  • Редагувати фото на окремих шарах.

Безкоштовної версії вистачає для виконання стандартних задач, однак можна оформити передплату Premium. Окрім додаткових інструментів, відкривається доступ до стокових фотографій.

Найкращі безкоштовні програми для редагування фотографій на Mac

Gimp

Фоторедактор з відкритим вихідним кодом без реклами. Додаток не оптимізували для Mac, тож інтерфейс складний і нудний: замість барвистих значків головний екран для редагування заповнений похмурими сірими символами, довгими меню та діалоговими вікнами з маленькими текстовими описами. При цьому застосунок пропонує набір інструментів, який вражає.

У розпорядженні митця — десятки фільтрів та ефектів на розділеному екрані, який дає демонструє результат «до» та «після». Додали анімовані ефекти. Їх можна використовувати для створення GIF.

Програма також отримала багато інструментів редагування, що характерні для дорожчих конкурентів, наприклад Photoshop Elements. Йдеться про функції вибору, шари, кисті клонування та різні моделі перетворення: обрізання, масштабування та зсування. Справжні сміливці мають змогу зануритися в потужні інструменти керування кольором й освітленням.

Найкращі безкоштовні програми для редагування фотографій на Mac

Seashore

В основі — Gimp, однак інтерфейс значно простіший і зрозуміліший. Згори розташована панель інструментів. Доступні функції:

  • Кадрування;
  • Перо;
  • Кисть;
  • Піпетка;
  • Клонування.

Також можна накласти текст. Під час вибору кожного інструмента під ним з’являється допоміжна панель інструментів, яка залежить від контексту. Вона пропонує додаткові параметри для конкретної функції. Наприклад, коли активована кисть, то з’являються пропозиції налаштування форми та розміру пензля. Також можна змінити текстуру та матеріал.

Вражає колекція ефектів і фільтрів з детальним описом кожного. Професійніші інструменти — редагування кольору та елементи керування яскравістю/контрастністю. Застосовувати зміни можна на окремих ділянках. Також розробники інтегрували підтримку шарів і альфа-каналів для налаштування прозорості.

Найкращі безкоштовні програми для редагування фотографій на Mac

Google Photos

Програма з можливістю синхронізації, як на iCloud. Доступні інструменти редагування досить прості. Вони обмежені набором знайомих фільтрів і повзунків для налаштування освітлення та кольору, а також інструментів для обрізання, повороту та вирівнювання співвідношення сторін. Фотографії дозволено об’єднувати для створення колажу або анімованого слайд-шоу. Інструменти Google Photos обмеженіші, ніж у межах Photos на Mac. Перевага — містке сховище на 15GB, коли iCloud пропонує мізерних 5GB.

PhotoScape X

Застосунок — новенький на ринку, при цьому пропонує кардинально інший інтерфейс. Замість панелі редагування відкривається вікно з вкладками, розташованими вздовж верхньої частини вікна. Кожна з них присвячена певній задачі, починаючи з вкладки «Перегляд», яка забезпечує швидкий попередній огляд одразу всієї теки зі світлинами.

Потім можна вибрати конкретну фотографію, над якою хочете працювати, для переходу на вкладку «Редактор». Вона пропонує широкий спектр фільтрів, ефектів й елементів керування освітленням, а також зручну кнопку «Порівняти», яка показує версії «до» та «після». Також можна прибирати ефект червоних очей або подряпини на руках.

Інші вкладки у верхній частині вікна редагування націлені на паралельну роботу з набором фотографій. Наприклад, «Пакетне оброблення», що дозволяє обрізати, змінювати розмір або застосовувати ефекти на групі фотографій одночасно. В окремому меню серію фотографій можна поєднати в GIF. Головний недолік — багато інструментів не вдається використати в конкретній області.

Найкращі безкоштовні програми для редагування фотографій на Mac

Тож порівнюйте застосунки, щоб визначити, який з них буде оптимальним саме для ваших потреб і завдань. Не забувайте, що можна користуватися різними програмами для виконання різних задач.