Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Скільки версій Нінтендо Світч і в чому різниця?

Скільки версій Нінтендо Світч і в чому різниця?

Лінійка консолей Nintendo Switch наразі складається з трьох моделей, які мають практично однакову популярність серед геймерів. Крім базової моделі, яку було представлено у ще в березні 2017 року, до неї додались Switch OLED, презентований у 2021 році, та компактний варіант Lite, розробка якого велася одночасно з основною моделлю. Багатьох, хто зібрався поринути в світ геймінгу, цікавить питання, яка ж між ними існує різниця? В огляді від Ябко ми зібрали відповіді на це питання, які допоможуть зробити більш вдалим вибір портативної консолі.

Купити Nintendo Switch


Які характеристики є ключовими?

Першою у лінійці стала гібридна консоль Нінтендо Світч, що без перебільшення здобула славу революційного пристрою! Її портативний дизайн дозволив брати запеклим прихильникам ігор свою новеньку консоль у будь-яку подорож. Крім цього, детачабельні контролери, які отримали назву “джойкони”, надали консолі здатність до використання як стаціонарної, для чого достатньо лише спеціального адаптера, з під’єднанням якого до телевізора чи монітора справиться навіть той, хто “на ви” з технікою.

Головною особливістю версії Switch OLED, яку світ побачив у жовтні 2021 року, полягає у її великому екрані, створеному на основі OLED-технології для матриці. Всі інші важливі параметри у консолі залишились незмінними. Мало кого турбувало те, що модель стала трішки важчою та більшою.

Своєю чергою, ігрова приставка Nintendo Switch Lite був створений розробниками, як винятково портативна модель, та цілеспрямовано орієнтувався саме на мобільних користувачів. Ця версія відрізняється компактними розмірами, легшою вагою, значно кращою автономністю. Вона не підтримує під’єднання до телевізора та не має вібровідклику, на відміну від інших моделей, але це жодним чином не впливає на бажання геймерів її придбати. Водночас ігри, що потребують під’єднання до ТВ, не запрацюють на цій моделі.

Приставка Switch Lite


Чи є переваги у Switch Lite?

Ігрова приставка Нінтендо Світч Лайт стоїть окремо від серії для багатьох прихильників геймінгу через її портативність та легкістю. Її часто обирають ті, хто багато подорожує, та бажає згаяти час в улюбленій грі.

Модель доступна у п’яти яскравих та трендових кольорах, від жовтого до коралового, тому консоль виступає навіть як частина стиля сучасного геймера.

За наявності підписки Nintendo Switch Online та стабільного інтернет-з’єднання, ніщо вам не завадить грати онлайн, з доступом до величезного каталогу ігор через Nintendo eShop.

Ціни на Switch Lite Станом на другу половину 2023 року базова версія Nintendo Switch Lite коштує близько 7–7,5 тис. грн., а оновлена модель вже дорожча майже на 1000 грн. Найбільш комплектовані варіанти з потужним процесором NVIDIA Tegra та “повним фаршем” інтерфейсів можуть досягати й 10–12 тис. грн.

В кінцевому результаті вибір однієї з трьох версій — діло доволі суб’єктивне, адже тут потрібно враховувати не стільки технічні особливості, скільки особисті пріоритети.