Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Google виводить Android-пристрої на новий рівень захисту від скам-додатків

Google виводить Android-пристрої на новий рівень захисту від скам-додатків

Google вносить значні зміни у свою систему захисту Play Protect для Android-пристроїв, акцентуючи на захисті від шахрайських додатків. За інформацією від 9to5Google, це рішення стане значним кроком у забезпеченні безпеки користувачів у світлі зростання випадків кібершахрайства.

Play Protect, вже давно відома як основний захисний бар'єр Android проти вірусів та шкідливого програмного забезпечення, тепер отримує оновлення, щоб краще відповідати сучасним викликам кібербезпеки. Зокрема, Google адаптує систему для розпізнавання та блокування потенційно шахрайських застосунків, які використовують конфіденційні дозволи для неправомірних цілей, таких як фінансове шахрайство.

Google виводить Android-пристрої на новий рівень захисту від скам-додатків


Оновлений Play Protect буде аналізувати додатки на предмет зловживань дозволами, такими як RECEIVE_SMS, READ_SMS, BIND_Notifications та Accessibility, які часто використовуються шахраями для перехоплення повідомлень чи стеження за діями користувачів. Цікаво, що ця перевірка застосовуватиметься не лише до додатків, завантажених через Google Play, а й до тих, що встановлюються з використанням APK-файлів.

У разі виявлення потенційно небезпечного додатка, система заблокує його встановлення та відобразить попередження про ризики для конфіденційності та фінансової безпеки користувача. Таким чином, Google прагне зміцнити захист користувачів від нових видів кіберзагроз.

Оновлення Play Protect запроваджується спочатку в Сінгапурі як частину пілотної програми, а згодом буде розширено на глобальний рівень. Ця ініціатива відображає зобов'язання Google перед користувачами, забезпечуючи їх захист від неприпустимих дій з боку шахрайських додатків та зміцнюючи довіру до екосистеми Android.