Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Порівняння Iphone 15 Pro Max та Samsung Galaxy S24 Ultra

Порівняння Iphone 15 Pro Max та Samsung Galaxy S24 Ultra

Серед багатьох флагманських моделей, велику популярність займають саме дві, які мають велику кількість фанатів — Samsung Galaxy S24 Ultra та iPhone 15 Pro Max. Ці два елітних телефони сьогодні вважаються найкращими у своїй категорії. Магазин Ябко не міг стояти осторонь питань користувачів, тому вирішив порівняти їхні можливості, і ось що з цього вийшло.

Порівняння Iphone 15 Pro Max та Samsung Galaxy S24 Ultra


Дизайн і можливості підключення

Ми розпочали порівняння з дизайну Samsung Galaxy S24 Ultra. Телефон тепер має більш плоскі краї, а на верхній частині екрана розміщена акуратна селфі-камера в маленькому отворі. Ззаду кожна лінза розміщена у круглій комірці. Водночас iPhone 15 Pro Max має такий елемент як Dynamic Island на своїй передній панелі, а також класичний квадратний блок з трьома об'єктивами, розташованими трикутником.

Обидва телефони виготовлені з титанових сплавів, що робить їх більш міцними і легкими. При цьому яблучний смартфон є більш компактним і має меншу вагу за свого корейського конкурента. Задня частина обох пристроїв виконана зі скла Corning, що надає високий рівень захисту від пошкоджень. Обидва телефони мають високий сертифікат IP68, що забезпечує герметичність корпусу.

Samsung оснащений підекранним надточним сканером відбитків пальців, тоді як iPhone покладається виключно на розпізнавання обличчя. У жодного з цих пристроїв немає додаткового слота для розміщення microSD-карт, тому розширити внутрішню пам'ять неможливо. Що стосується підключення, обидва телефони підтримують стандарт Bluetooth 5.3 та традиційний NFC для швидких безконтактних платежів. Однак корейський телефон підтримує Wi-Fi 7, що значно випереджає стандарт Wi-Fi 6e у американського флагмана.

Порівняння Iphone 15 Pro Max та Samsung Galaxy S24 Ultra


Дисплей

Самсунг оснащений 6,8" панеллю, яка трохи більша за 6,7" екран Айфона. Технологія Dynamic AMOLED 2X, яка використовується в Самсунгі, забезпечує набагато вищий рівень яскравості та реалістичні кольори. Проте, нові дисплеї Епл також відтворюють наближені до реальності кольори.

Далі відзначимо схожі характеристики: частота оновлення в 120 Гц для плавності зображення та матриці LTPO OLED, які економлять час автономної роботи завдяки автоматичному регулюванню підсвічування від 1 до 120 Гц. Обидва екрани захищені від подряпин і ударів: у Samsung Galaxy S24 Ultra використовується Gorilla Glass Armor, а в iPhone 15 Pro Max — Ceramic Shield. Вони також підтримують технологію HDR10, проте лише Apple сумісний із Dolby Vision, тоді як Samsung має вищу роздільну здатність Quad HD+.

Звук

Як і всі елітні пристрої, обидва телефони оснащені якісною стереосистемою, яка використовує потужний динамік у ролі другого гучномовця. iPhone довгий час лідирував за якістю звуку, але ця різниця практично вже зникла. Samsung має функціональний еквалайзер із Dolby Atmos для насиченого звуку. І ще одна спільна риса порівнюваних моделей: обидва відомі виробники більше не включають навушники в комплект і не мають фізичного 3,5 роз'єму для підключення стандартного аксесуара.

Порівняння Iphone 15 Pro Max та Samsung Galaxy S24 Ultra


Програмне забезпечення

Samsung обладнав свій телефон Android 14, а яблучний смартфон виходить із iOS 17. Samsung обіцяє цілих 7 років підтримки ОС Android, що збільшує конкуренцію з Apple. Висока частота оновлення дисплея гарантують плавний перегляд. Обидва телефони також оснащені модулем стандарту 5G, що забезпечує швидкий мобільний зв'язок.

Samsung зосереджений на штучному інтелекті. Окрім традиційних функцій, таких як Edge Panel, Always-on Display та DeX, з'явилися нові можливості: конвертер будь-яких аудіоповідомлень на текст, перекладач у реальному часі розмов, пошук у пошуковій системі Google за допомогою Circle to Search. До того ж є електронне зручне перо S Pen, яке дозволяє редагувати фотографії та має багато інших корисних опцій.

iPhone також має сучасну функцію Always-on Display для відображення повідомлень у активному режимі очікування. У ньому є покращені налаштування контактів, обмін паролями з друзями та оновлений додаток "Карти". Dynamic Island, спочатку вважався недоліком, але Apple перетворила його на перевагу, інтегрувавши корисні опції.

Продуктивність

Galaxy оснащений Snapdragon 8 Gen 3, а от iPhone використовує чіпсет A17. У тестах витривалості "американець" переміг з мінімальною перевагою, протримавшись на 6 секунд довше. В тестах продуктивності (AnTuTu) Самсунг показав результат на 15% кращий. Проте графічний процесор Apple іноді може запускати десктопні ігри.

Акумулятор

Samsung має батарею на 5000 мАг, а от iPhone – на 4400 мАг. На практиці iPhone програв з рахунком 34 до 32 годин. Samsung надає адаптер потужністю в 25 Вт, який заряджає акумулятор за 60 хвилин, тоді як Apple пропонує зарядний пристрій на 20 Вт і двогодинне підключення до мережі.

Порівняння Iphone 15 Pro Max та Samsung Galaxy S24 Ultra


Камера

Samsung має 4 об'єктиви, зокрема 200-мп сенсор. iPhone має 3 об'єктиви, з основним сенсором на 48 мп. Обидва смартфони створюють контрастні та деталізовані знімки. Проте більший сенсор корейської камери краще знімає на відстані та має чудовий нічний режим з мінімальним показником шуму.

Надширококутні об'єктиви обох телефонів фіксують природні кольори. Режими "Макро" оснащені якісним автофокусом для зйомки крупним планом з високою якістю. Перископічні об'єктиви мають оптичний зум: у iPhone він трикратний, а у Samsung – п'ятикратний.

Тільки корейська відеокамера підтримує запис у професійному форматі 8K зі швидкістю 30 кадрів на секунду або ж 4K при 120 кадрах/секунду. Американська модель знімає 4K при 60 кадрах/секунду, але має додаткові опції, як-от краще розмиття у відеороликах та зйомка з Dolby Vision.

Фронтальні камери обох телефонів мають роздільну здатність 12 Мп. Samsung покращила програмне забезпечення для більш реалістичних зображень. Ця сфера також є сильною стороною Apple, оскільки їхній портретний режим передає тепліші тони шкіри. Обидві селфі-камери в флагманах можуть знімати 4K-відео зі швидкістю 60 кадрів/секунду.

Висновок

Насправді, важко визначити переможця у битві флагманів від техногігатнів Samsung та Apple. Самсунг має великий яскравий екран, аудіо з еквалайзером та Dolby Atmos, а також просунуту операційну систему. Його акумулятор тримається довше, заряджається швидше, має 200-мегапіксельний сенсор і підтримує запис відео у високій роздільній здатності.

Айфон, натомість, підійде тим, хто шукає дисплей з насиченими кольорами та підтримкою стандарту Dolby Vision, потужний та гучний звук з кращими басами, відмінну продуктивність у багатозадачності та чудову селфі-камеру.