Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Що таке Nintendo Switch OLED (Нінтендо Світч Олед)?

Що таке Nintendo Switch OLED (Нінтендо Світч Олед)?

Nintendo Switch — одна з найпопулярніших у всьому світі мобільних ігрових консолей. Популярність консолі приніс рідкокристалічний сенсорний екран, який мав діагональ 6,2 дюйма та максимально точно відображає зображення.

Не так давно відома компанія-розробник представила покращену версію своєї консолі Нінтендо Світч, яку вперше побачили восени ще 2021 року. Новинка отримала трендовий OLED дисплей, що стало її ключовою технічною особливістю та козирем. Попри трендовість, потрібно оцінити й технічні характеристики, щоб бажання придбати консоль можна було цілком виправдано називати продуманим.

Ігрова приставка Nintendo Switch


Екран

Якщо брати попередні версії гаджета, то екран нової консолі помітно збільшився на 0,8" і тепер становить цілих 7". А отже модель ідеально підходить для гри без підключення до телевізора чи монітора, адже екрану буде вдосталь.

Роздільна здатність залишилася такою ж високою — 720p у портативному режимі та 1080p у док-станції. В от рамки навколо екрана значно “схудли”. Графіка у досить ресурсоємних іграх на новому екрані виглядає по-новому: кольори яскраві, живі, елементи радують око деталізацією.

На екрані встановлена захисна плівка, яка виконує наступні важливі функції:

  • надійний захист від різних механічних пошкоджень;
  • запобігання розлітанню скла на шматки в разі його критичного пошкодження.

Чіп і пам'ять

Версія з ОЛЕД-дисплеєм працює на базі чіпа Tegra X1, такого ж, як у моделі 2017 року. Однак є певні вдосконалення: процесор став значно енергоефективнішим та виділяє значно менше тепла. Про це говорять не лише ствердження виробника, а й досвід геймерів.

Обсяг постійної пам'яті збільшено вдвічі — до 64 Гігабайтів, порівняно з 32 Гігабайтами у першій версії Nintendo Switch. Підтримує гаджет і Micro SD.

Інтерфейси

Крім стандартних роз'ємів для міні-джека і USB-Type C, в конструкції є LAN-порт. Останній дозволяє пряме підключення до локальної мережі. У порівнянні з оригінальною версією Nintendo Switch, яка вимагала адаптера для підключення до LAN, це значна перевага, яку оцінили геймери.

Ігрова приставка Нінтендо Світч


Дизайн

Нова ігрова приставка Nintendo Switch OLED помітно відрізняється зовнішнім виглядом від попередніх моделей. Ось лише головні переваги, які можна виділити в моделі, яка є предметом цього огляду:

  • Колір. Док-станція та ігрові контролери в OLED-версії тепер доступні у білому кольорі. Вони відверто, значно привабливіші, на відміну від традиційних неонових Joy-Con.
  • Пластик. Матеріал корпусу нової моделі приємніший на дотик, навіть під час довгих ігор він менше піддається зносу.
  • Форма і розташування ігрових елементів. Деякі важливі компоненти, такі як кнопки звуку, мають новий формфактор, їх розташування ергономічне та націлене на надання максимального комфорту гравцю.
  • Вага. Нова модель важить 420 г, що лише на 22 г більше, ніж попередня версія. Це не можна вважати недоліком, оскільки під час гри ця різниця непомітна, а враховуючи, що ці “зайві грами” відповідають за більший екран, то незадоволених знайти буде важко.

То чи варто купувати оновлену версію?

Наразі ігрова приставка Нінтендо Світч з OLED-модифікацією — бажане придбання геймерів, які хочуть бути в тренді. Якщо ж розглянути конкретні причини, які пояснюють доцільність оновлення старої версії до більш сучасної, то ось кілька основних:

  • дисплея старої версії Nintendo Switch з IPS більше не радує око, а грати стало досить нудно;
  • хочеться пройти знайомі ігри тільки на новому екрані, на якому герої на локації будуть виглядати практично незнайомими;
  • стало катастрофічно не вистачати пам'яті на мобільній консолі.

Загалом, кожен, хто хоч один раз грав на покращеній версії, більше не захоче повертатися до старої, адже до гарного швидко звикаєш.