Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Огляд Apple Watch Ultra: характеристики, дизайн, фото

Огляд Apple Watch Ultra: характеристики, дизайн, фото

Представляємо вашій увазі огляд Apple Watch Ultra — перший реально сміливий крок компанії в цьому сегменті, який дозволив відійти від вже звичної схеми фірмових розумних годинників.

Чи судилось цьому девайсу стати черговим проривом, чи може він заживе собі слави невдалого експерименту, покаже тільки час і випробування його мільйонами користувачів по всьому світу. Ми ж розкажемо, як виглядає Ultra і які головні відмінності між ним і представниками Серії 8.

Дизайн Епл Вотч Ультра 2022

Хоч Ultra і наслідує класичний стиль Apple Watch, завдяки 49-мм корпусу він моментально виділяється на фоні своїх “менших братів”. Він значно більший за 41-міліметровий та 45-міліметровий дисплеї Apple Watch Series 8, і добре це чи погано, залежить від ваших особистих уподобань. Зауважимо лише, що відчувається девайс реально масивним і для тендітних зап'ясть точно не підійде.

Зроблено корпус із титана, металу, що вдало поєднує в собі стійкість до пошкоджень та корозії та стильний зовнішній вигляд. Корпус здатен витримувати великий тиск, тому з Ultra можна пірнати на глибини до 100 метрів, а також він отримав сертифікацію MIL-STD 810H і ІP6X.

Огляд Apple Watch Ultra: характеристики, дизайн, фото

Дисплей Вотч Ультра

Дисплей Retina, яким оснащений Ultra, є найбільшим та найяскравішим екраном, коли-небудь встановленим на смарт-годинниках Apple Watch. При максимальній яскравості 2000 ніт він виглядає красиво і легко читається навіть під прямими сонячними променями. Крім того, у режимах тренування на більшому екрані може розміщуватись сім полів даних, а не шість, як в інших моделей розумних годинників Епл.

Час автономної роботи Епл Вотч Ультра

Цей показник завжди був слабким місцем будь-якого Apple Watch і, на жаль, поки що Купертіно не вдається досягти таких же показників, якими володіють конкуренти.

Хоча приємно бачити, що Ultra здатні забезпечити у два рази більше часу автономної роботи, ніж Серія 8, а саме 36 годин. Особливо варто відзначити новий режим енергозбереження, який є візитівкою watchOS 9. Він дозволяє відключити некритично важливі функції гаджета, тим самим продовжити час автономної роботи майже вдвічі — до 60 годин. Вражає, чи не так?

Огляд Apple Watch Ultra: характеристики, дизайн, фото

Функції Apple Watch Ultra

Окрім більш захищеного корпуса, Ultra пропонує нам всі ті функції, які отримало восьме покоління, а також ексклюзивні можливості:

Переосмислений компас — тепер він дозволяє зберігати конкретні маркери на вашому шляху, якщо ви хочете позначити місце, в якому перебуваєте. Введена нова функція Backtrack, яка допоможе вам відстежити свій шлях і повернутись в початкову точку або до вибраного маркера, скажімо, якщо ви заблукали.

Двочастотний GPS — він працює на базі алгоритмів L1 і L5. Точність такої навігації є однією з найкращих на ринку і кращою серед всіх Apple Watch.

Action Button — це третя фізична кнопка для управління гаджетом. Її можна самостійно налаштувати на виконання певних функцій, як кнопку швидкого запуску. Також вона виконує різні функції в залежності від додатка, який ви використовуєте.

Сирена 86 дБ — сигнал, який може видавати AW Ultra буде чутно в радіусі 180 метрів, що допоможе рятувальникам визначити ваше поточне місцезнаходження в разі сходження лавини, отримання будь-якої травми й так далі.

Нічний режим — дисплей Ultra можна переключити в червоно-чорний режим, який спростить взаємодію з гаджетом в темну пору дня.

Ексклюзивні ремінці — AW Ultra отримав свою лінійку змінних ремінців, створених спеціально для різних активностей. Це пригоди на природі, тренування на витривалість і водні види спорту.

Температурні коливання — Ultra здатен зберігати стабільну роботу при температурі від -20°C до 55°C. Все, щоб ви могли разом пройти засніжені гірські вершини та жаркі піски пустелі.

Огляд Apple Watch Ultra: характеристики, дизайн, фото

Висновок: чи варто купити Епл Вотч Ультра в 2022 році?

Apple Watch Ultra є найцікавішим представником серед усіх лінійок фірмових смарт-годинників від творців з Купертіно. Такі функції, як Action Button та до 60 годин автономної роботи, роблять його відмінним варіантом для спортсменів і авантюристів, яким раніше Купертіно не могло нічого запропонувати.

Однак Ultra може бути завеликим для маленьких зап’ясть і точно буде коштувати занадто багато для звичайних користувачів. Тому, якщо ви не завзятий екстремал чи професійний спортсмен — рекомендуємо звернути увагу на класичні та базові варіанти розумних годинників Apple.