Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

«Театр Стіва Джобса» переможець Structural Awards 2018

«Театр Стіва Джобса» переможець Structural Awards 2018

Щорічний конкурс Structural Awards 2018, що проходить під покровительством Інституту інженерів-будівельників Великобританії назвав переможців. Одним з проектів, що ввійшли у число номінантів та переможців став «Театр Стіва Джобса» у номінації «структурне мистецтво». Дана номінація є спеціальною для проектів та ідей, які були створені на базі звичайних будівель, але являють собою дещо ексклюзивне та неординарне. Судді були вражені інженерними рішеннями, які допомогли у скляному театрі Apple приховати комунікативні дроти та труби між стінами і дахом.

Театр Стіва Джобса є найбільшою спорудою в світі, побудованою практично на 100% зі скла. Дах — це 47-метрів вуглецевого волокна, а стіни — це 44 скляні панелі, які збирались одразу на місці в одне ціле.

«Театр» був спроектований та побудований таким чином, що всі необхідні комунікації: трубопровід, системи безпеки і аудіосистеми були поміщені в 30-міліметрові з'єднаннях між скляними панелями. Оскільки долина Купертіно знаходиться на стику сейсмічнії зон, для захисту будівлі використали складні системи безпеки проти сейсмічної активності. Журі наголосили, що такий успіх та результативність у виготовленні структурного скла була досягнена завдяки тісній співпраці з конструкторським бюро Eckersley O'Callaghan & Arup.