Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Action-кнопка на iPhone 15 Pro: що вона вміє?

Action-кнопка на iPhone 15 Pro: що вона вміє?

На недавній презентації Wonderlust Епл анонсували 15-те покоління своїх фірмових смартфонів, яке знову складається з 4 моделей. Як вже звиклось, iPhone 15 Pro Max отримали найбільше нових “фішок”, найцікавішою з яких, мабуть, стала кнопка Дії. Вона замінює однофункціональний перемикач беззвучного режиму, який вірою і правдою служив нам ще з часів першого iPhone.

За принципом роботи Action-кнопка iPhone 15 Pro нагадуватиме однойменну клавішу Apple Watch Ultra — за замовчуванням вона все ще перемикатиме беззвучний режим, але може бути застосована для увімкнення інших функцій. Ось всі з них:

  • Вимкнення режиму Зосередження.
  • Увімкнення камери.
  • Запис голосової нотатки.
  • Запуск програми ліхтарик.
  • Увімкнення режиму доступності.
  • Перекладач (підтримка з'явиться в наступних оновленнях iOS 17).
  • Виконання будь-якої команди, прив'язаної користувачем.

Також очікується, що додаткові команди Action-кнопки зможуть створювати розробники сторонніх застосунків для iPhone.

Щоб активувати прив'язану до клавіші функцію, достатньо натиснути її й утримувати протягом однієї-двох секунд. Змінити обрану команду або встановити нову можна буде в спеціальному зручному меню в Налаштуваннях смартфона.

На вже згаданому Apple Watch Ultra 2 кнопка Дії різко виділяється своїми розмірами та помаранчевим забарвлення. Своєю чергою на iPhone 15 Pro вона буде більш делікатною, маючи такі ж габарити, як і класичний перемикач беззвучного режиму.

Кнопка дії, хоча й не значна, на перший погляд, але є однією з небагатьох змін зовнішнього вигляду iPhone за багато років, котра зробить користування новинкою ще більш приємним. Однак вона є ексклюзивною для цьогорічного лайнапу Про, тож, якщо з якоїсь причини ви захочете уникнути дане нововведення — на допомогу прийде базовий iPhone 15 або iPhone 15 Plus, які все ще будуть оснащені класичним перемикачем.

Action-кнопка на iPhone 15 Pro: що вона вміє?