Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iPhone 15: нові можливості акумулятора

iPhone 15: нові можливості акумулятора

Нові смартфони Apple iPhone 15 та iPhone 15 Pro Max можуть похизуватись відмінними показниками автономності та тривалим часом роботи від акумулятора, не зважаючи широкий спектр важливих нововведень та системних доповнень. Термін служби акумулятора є критично важливим показником для будь-якого смартфона. Він визначає практичність використання гаджета, а також його автономність та витривалість упродовж років.

Кожен акумулятор розрахований на певну кількість “життєвих циклів”, тобто зарядки від 0% до 100%. Однак особливість літій-іонних батарей полягає в тому, що постійне заряджання до 100% призводить до передчасної втрати максимальної ємності. Мало хто з користувачів приділяє цьому достатню увагу, хоч саме така проблема є однією з головних причин втрати вашим смартфоном колишньої автономності.

iPhone 15: нові можливості акумулятора

Виробники, однак, давно знають про даний нюанс і стараються зводити його вплив до мінімуму. Найбільш ефективним рішенням для айфонів є “Оптимізована зарядка акумулятора” — функція, яка аналізує ваш розпорядок дня і регулює зарядний процес таким чином, щоб ви отримали 100% заряду в момент відключення смартфона від кабелю.

Наступним еволюційним кроком цієї функції є “обмеження заряду” — певне граничне число, скажімо 90%, яке може встановити сам користувач для того, щоб таким чином продовжити термін служби батареї. Ця функція вже застосовувалась на смартфонах Android, де довела свою практичність, а останні витоки інформації стосовно iOS 17 стверджують, що така можливість з'явиться й у власників iPhone 15.

Чи буде вона доступна для всіх iPhone, сумісних з iOS 17, наразі невідомо, але щасливі власники новенького 15-го покоління смартфонів Купертіно точно зможуть ознайомитись з цією “фішкою” в меню "Налаштування акумулятора" вже після 22-го вересня.

iPhone 15: нові можливості акумулятора