Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Відстань до екрана: нова фішка в iOS 17 для здоров'я очей

Відстань до екрана: нова фішка в iOS 17 для здоров'я очей

В майбутніх оновлених версіях операційних систем iOS 17 і iPadOS 17 для смартфонів Apple iPhone та планшетів Apple iPad розробники продумали безліч корисних опцій, нових можливостей та фішок для турботи про здоровʼя.

Також, згідно з останніми даними, версії містять нову функцію Screen Distance, яка сповіщатиме користувача, якщо iPhone або iPad розміщені надто близько до очей протягом тривалого часу. Команда Apple заявляє, що ця функція призначена для зниження ризику короткозорості у дітей шляхом заохочення здорових звичок перегляду та може допомогти зменшити загальне напруження очей.

Функцію "Відстань до екрана" можна ввімкнути в програмі "Налаштування" в розділі "Екранний час" — "Відстань до екрана". Ця функція буде доступна на всіх моделях iPhone та iPad Pro з ідентифікатором обличчя, адже використовує ту саму камеру TrueDepth, що й Face ID для вимірювання відстані між екраном і вашими очима.

Відстань до екрана: нова фішка в iOS 17 для здоров'я очей


Коли цю функцію ввімкнено, користувачі отримуватимуть попередження "iPhone занадто близько" за необхідності. Після того, як iPhone буде перенесено на безпечну відстань, на екрані з’явиться позначка, і користувачі зможуть натиснути кнопку "Продовжити", щоб й надалі переглядати контент та працювати в додатках.

iOS 17 і iPadOS 17 будуть випущені вже восени цього року, а наразі доступні в бета-версії для користувачів з обліковим записом розробника Apple. Пристрої, сумісні з Screen Distance, включають iPhone XS і новіші, а також 11-дюймові iPad Pro та 12,9-дюймові моделі iPad Pro, випущені після 2018 року. Функцію можна ввімкнути або вимкнути у будь-який зручний час.

Відстань до екрана: нова фішка в iOS 17 для здоров'я очей

Джерело: MacRumors