Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Чи варто купити iPhone 14 замість iPhone 12?

Чи варто купити iPhone 14 замість iPhone 12?

Після виходу нового iPhone 14, користувачі, аналітики та критики пророкували новій моделі шалений успіх та дивовижну популярність. Прогнози справдились, і на сьогодні, модель користується неабияким попитом. Та чи варто піддаватися впливу ажіотажу та оновлювати свій гаджет, якщо ви власник таких моделей, як iPhone 11 або iPhone 12? Сьогодні ми детальніше розглянемо характеристики Айфон 14, щоб допомогти вам знайти відповідь на це питання.

Чим особливий дизайн Айфон 14?

У чотирнадцятому поколінні Купертіно зберігає ідеальну формулу дизайну, яку вдалося виробити два роки тому. Тому на тлі загального зовнішнього вигляду, не дивують і майже ідентичні габарити двох гаджетів. Розміри iPhone 12 складають — 146,7 х 71,5 х 7,4 мм, а от корпус iPhone 14 вийшов трохи товщим — 146,7 х 71,5 х 7, 8 мм. При вазі в 172 г представник нового покоління важить на 8 грамів більше ніж iPhone 12.

Корпуси цих пристроїв виглядають стильно і залишаються надійними за будь-яких умов, завдяки захисту від вологи, пилу та бруду IP68 і покриттю екрана з надміцного керамічного скла. Єдиною істотною відмінністю дизайну є розмір вирізу на передній панелі — в iPhone 14 він на 20% менше ніж в попередника.


огляд Айфон 14 і порівняння з Айфон 12

Яскравий дисплей Айфон 14

Схожість пристроїв, що ми оглядаємо, не закінчується на дизайні, а плавно перетікає в дисплей. Так, фактично вони ідентичні. Й у повсякденному використанні ви навряд чи помітите різницю, адже обидві моделі використовують 6,1-дюймовий OLED-дисплей Super Retina XDR з роздільною здатністю 1170 x 2532.

Максимальна частота оновлень 60 Гц, і технологія ProMotion так і залишилася ексклюзивною фішкою лінійки Pro. Єдиний спосіб помітити різницю — це максимальна яскравість. У 12 вона становить 625 ніт, а у 14 — 800. Але в режимі відтворення HDR-контенту пікова яскравість в обох моделей піднімається до 1200 ніт.

порівняння та характеристики Айфон 14


Камера Айфон 14

Apple iPhone 14 та 12 версія оснащені системами камер, що складаються із двох 12-мегапіксельних об'єктивів. Але, чотирнадцяте покоління має ширшу діафрагму (f/1,5 проти f/1,6) та сучасну систему стабілізації зі зсувом датчика.

Фронтальна камера новинки 2022 року була помітно покращена, багато в чому завдяки автофокусу і ширшій діафрагмі f/1.9. Це дозволяє робити якісніші знімки в умовах недостатнього освітлення, а також ідеальні групові селфі навіть на великій відстані.

Як задня, так і передня камери iPhone 14 сумісні з Photonic Engine — інструментом, який використовує безліч алгоритмів для того, щоб зробити фото, зняті при поганому освітленні якіснішими. І перебити це iPhone 12 точно не зможе.

характеристики, дизайн та камера Айфон 14

Продуктивність смартфонів Епл

Одним із головних розчарувань у нових iPhone став процесор, адже користувачі звикли, що нове покоління за умовчанням має отримувати й нове покоління процесорів, але цього року iPhone 14 отримав лише оновлену версію торішнього чіпа.

Тим не менш, чіп A15 Bionic, на якому працює iPhone 14, набагато потужніший, ніж A14 Bionic в iPhone 12, що значно відбивається на швидкості та енергоефективності гаджета. Додаткове ядро ​​графічного процесора у чотирнадцятому поколінні піднімає рівень графіки у таких сучасних іграх як Genshin Impact на консольний рівень.

Ще одна характеристика, в якій перемагає iPhone 14 — це оперативна пам'ять. Нова модель має 6 ГБ проти 4 ГБ у старої, що має підвищити продуктивність під час роботи з додатками та швидкість перемиканнями між ними. І останнє — місце для зберігання. Базова модель iPhone 14 пропонує вам вдвічі більше пам'яті на жорсткому диску — 128 Гб.

огляд і порівняння iPhone 14 з iPhone 12

Автономність Айфон 14

З деяких причин Apple не поспішають розкривати деталі щодо акумуляторів в iPhone, що трохи ускладнює наше порівняння. Але, якщо вірити певним чуткам, новинка цього року поставляється з батареями ємністю 3279 мАг, що значно більше за дванадцятку з її акумулятором 2815 мАг. Багато хто був незадоволений автономністю iPhone 12, яка була відверто мізерною, і заявлені 20 годин роботи в режимі відтворення відео на iPhone 14 є значним покращенням.


Чи варто замовити iPhone 14 у 2023 році?

Порівняння Айфон 14 з моделями інших поколінь — це можливість зробити висновок про те, чи дійсно вдалось розробникам покращити можливості та особливості у порівнянні з попередниками. Отож, можна сміливо сказати, що характеристики iPhone 14 виглядають досить бадьоро, і навіть є такі корисні фішки, які дійсно можуть схилити користувачів до покупки. Фактично чотирнадцятка стане чудовим варіантом для користувачів, смартфони яких вже "відживають своє", а для повсякденних завдань потрібно більше потужності, продуктивності й найважливішого — автономності.